shutterstock_538839685.jpg
shutterstock

shutterstock

Muzički program

BESPLATAN KONCERT U GALERIJI SANU: Jelena Jovanović-Petrović izvodiće dela Mocarta Šumana, Despića i Mendelsona

26.01.2023.

BESPLATAN KONCERT U GALERIJI SANU: Jelena Jovanović-Petrović izvodiće dela Mocarta Šumana, Despića i Mendelsona
Veličina Slova

U ponedeljak, 30. januara 18 časova u Galeriji SANU pijanistkinja Jelena Jovanović-Petrović održaće koncert kao deo redovnog muzičkog programa ove institucije.

Gde se održava

Galerija SANU


Kada se održava

30. januar u 18 časova


Ljubitelji klasične muzike imaće priliku da uživaju u virtuoznom izvođenju numera Mocarta, Šumana, Despića i Mendelsona naše priznate i višestruko nagrađivane pojanistkinje Jelene Jovanović-Petrović.

Jelena Jovanović Petrović je diplomirala i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Mirjane Šuice Babić.Usavršavala se kod profesora Jurija Sljesarjeva i V.Činaeva na moskovskom Konzervatorijumu Čajkovski. Dobitnica je visokih republičkih i saveznih nagrada na takmičenjima u zemlji, i nagrade Smiljka Uzelac za najboljeg diplomca MŠ Mokranjac. Nagrađena je priznanjem povodom učešća na koncertima povodom godine Mocarta (1991), i zahvalnicom FMU za izuzetne zasluge i doprinos Fakultetu (1999). Bila je jedan od učesnika na koncertu povodom svečanog otvaranja Akademije umetnosti u Banjaluci. Nastupala je kao solista sa orkestrima RTS-a , Vojske Jugoslavije i Srpskim kamernim orkestrom. Ostvarila je trajne snimke za potrebe Radio Beograda.Snimila je audio kasetu i kompakt disk (1996) u izdanju Sorabia diska.

Bila je predsednik žirija na takmičenjima mladih pijanista u Zrenjaninu, Novom Sadu i Lazarevcu. Radila je kao klavirski pedagog u Muzičkloj školi Mokranjac, a od 1995. godine je angažovana na Katedri za klavir FMU u Beogradu. Njeni studenti uspešno deluju kao izvođači, klavirski pedagozi i korepetitori u muzičkim školama u zemlji i šire.

Podeli vest