shutterstock_738539140.jpg
shutterstock

shutterstock

Muzički program

NASTUP MLADOG I NAGRAĐIVANOG PIJANISTE U SANU: Ognjen Milosavljević izvodiće Mocarta, Mokranjca, Mesijana i Berga

06.02.2023.

NASTUP MLADOG I NAGRAĐIVANOG PIJANISTE U SANU: Ognjen Milosavljević izvodiće Mocarta, Mokranjca, Mesijana i Berga
Veličina Slova

Koncert Ognjena Milosavljevića biće održan u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti 9. februara u 18 časova.

Gde se održava

SANU


Kada se održava

9. februar u 18 časova


Ognjen Milosavljević (1999.) započeo je učenje violončela u muzičkoj školi u rodnom Čačku (klasa prof. Vesne Marković-Tanasković), nastavlja u Školi za muzičke talente u Ćupriji (klasa prof. Nevene Busarac). Svoje studije upisuje na Faklultetu muzicke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dragana Đorđevica, a nakon samo nešto više od godinu dana upisuje akademiju u Frajburgu (Musikhochschule Freiburg) u klasi prof. Jean-Guihen Queyras-a. Od malih nogu, ovaj perspektivni violončelista nastupa na koncertima škole kao solista, a nastupao je i kao član gudačkog kvarteta i vođa grupe violončela u orkestru svoje srednje škole. Učestvuje na domaćim i međunarodnim takmičenjima – Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, Međunarodno takmičenje gudača u Nišu (specijalna nagrada), Međunarodno takmičenje „Petar Konjović“ Beograd, Festival gudača „Zlatne stepenice“ Valjevo (pobednik kategorije i laureat discipline), Republičko takmičenje kamerne muzike (laureat), Stringfest Sremska Mitrovica, Republičko takmičenje orkestara, na kojima osvaja veliki broj nagrada.

Nastupio je kao solista 2015. godine u velikoj sali Kolarčeve zadužbine uz pratnju kamernog orkestra „Dušan Skovran“, a od decembra 2016. godine postaje solo-čelista istog. Učestvuje na letnjem kampu „Sistema Europe Youth Orchestra“ u Milanu (2015), gde nastupa u Milanskoj Skali „Teatro alla Scala“ kao vođa sekcije violončela u orkestru „Sinfonica Juvenil de Caracas“ iz Venecuele, pod dirigentskom palicom maestra Dietrich Paredes-a. Godine 2016. dobija poziv da svira u skandinavskom omladinskom orkestru ‘‘Orkester Norden’’ na turneji u Danskoj, Švedskoj i Finskoj, a u septembru iste godine nastupa u Čikagu (Nichols Hall, Evanston) sa svojim gudačkim kvartetom. Takođe uzima učešće u okviru KotorArt Festivala u Crnoj Gori, nastupajući u okviru festivalskog orkestra. U oktobru 2018. godine učestvuje na festivalu violončela u Amsterdamu (Cello Biennale 2018), gde je imao priliku da svira na masterkursu kod danas veoma poznatog violončeliste Kian Soltani-a.

Do sada je sarađivao sa velikim brojem umetnika kao što su maestro Gustavo Dudamel (Venecuela), Bruno Campo (Grac), Francisco Pacho Flores (Venecuela), Dietrich Paredes (Venecuela), Bojan Suđić (Srbija) Gavriel Lipkind (Frankfurt), Igor Coretti Kuret (Trst), Sreten Krstić (Minhen), Marina Horak (Ljubljana), Dejan Dačić (Grac), Imre Kalman (Novi Sad), Orfej Simić (Klagenfurt), Gordan Nikolić (Amsterdam), Maja Avramovic (Berlin), Roman Simović (London), Dmitrii Prokofiev (Rusija), Stefan Milenkovic, Stefan Popov (London), Maja Bogdanovic (Pariz), Lanjrance Foster (Los Anđeles) i mnogi drugi.

Podeli vest