Alexandra-Dovgan-©-Irina-Schymchak-6.jpg
Irina-Schymchak

Irina-Schymchak

Muzički program

JEDINSTVENA PRILIKA DA SE ČUJE OVO ČUDO OD DETETA! Koncert Aleksandre Dovgan u Kolarčevoj zadužbini

02.03.2023.

JEDINSTVENA PRILIKA DA SE ČUJE OVO ČUDO OD DETETA! Koncert Aleksandre Dovgan u Kolarčevoj zadužbini
Veličina Slova

Nakon uspešno održanih koncerata prestižnih pijanista današnjice, Piano Land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju nastavak koncertnog serijala u okviru Steinway & Sons koncertne sezone 2022/23 zadržavajući početni koncept da publici u Velikoj dvorani predstave eminentna imena svetskog pijanizma.

Gde se održava

Kolarčeva zadužbina


Kada se održava

6. mart u 20 časovaCena karte

2000 i 2500 dinara

Ovo je jedinstvena prilika i ovo se retko čuje! Pijanistkinja Aleksandra Dovgan se teško može nazvati čudom od deteta, jer iako je ovo što radi čudesno to nije dečja igra. Čuje se izvođenje odrasle osobe i samosvesti, posebnog personaliteta. Posebno mi je zadovoljstvo da pohvalim rad njene profesorke, Mire Marčenko. Ipak, postoje stvari koje ne mogu biti podučene I naučene. Talenat Aleksandre Dovgan je izuzetno harmoničan. Njeno sviranje je iskreno i koncentrisano. Predviđam joj sjajnu budućnost!

Grigori Sokolov, pijanista

 Predstojeći koncert Steinway & Sons koncertne sezone će beogradskoj publici predstaviti rusku mladu pijaniskinju Aleksandru Dovgan, zvezdu u usponu koja će zasigurno u godinama koje nam dolaze sa velikim ponosom nositi naziv Kraljica klavira.

Aleksandra Dovgan će se premijerno predstaviti 6. marta 2023. u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine sa početkom u 20 časova sa sledećim programom:

W. A. Mozart
• Sonata A mol, KV 310/300d

L. V. Beethoven
• Sonata op. 81a, Les adieux

J. Brahms
• Tri Intermeca op.117
• Hendl varijacije op. 24

Podeli vest