shutterstock_538839685.jpg
shutterstock

shutterstock

Muzički program

„MUZIKOM KROZ MUZEJ”: Koncert pijanistkinje Marije Bajalice

14.03.2023.

„MUZIKOM KROZ MUZEJ”: Koncert pijanistkinje Marije Bajalice
Veličina Slova

Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica Art” organizuju u četvrtak u 19 časova koncert pijanistkinje Marije Bajalice, jedanaesti u okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Gde se održava

Istorijski muzej Srbije


Na programu su kompozicije Mocarta, Bramsa i Pulanka, a pored njih će u okviru ciklusa, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata, biti izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na broj telefona 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog radnog dana od 9 do 15 časova, a cena karte iznosi 250 dinara.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, odnosno da blagovremeno rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u petak. Takođe, tu se nalaze i snimci svih prethodnih koncerata ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Nedavno je iz štampe izašla interaktivna monografija „Muzikom kroz muzej” koja putem QR kodova pruža mogućnost čitaocima da uživaju u koncertima iz prve dve sezone ciklusa, navedeno je u saopštenju iz ovog muzeja.

Podeli vest