Malarina, foto Vanja Pandurević 3.jpg
Malarina
Vanja Pandurević

Malarina
Vanja Pandurević

Muzički program

AUSTRIJSKA KABARETISTKINJA SRPSKOG POREKLA U BEOGRADU! Uživajte u mešavini primenjene etnologije, političke satire i komičnog preispitivanja

15.03.2023.

AUSTRIJSKA KABARETISTKINJA SRPSKOG POREKLA U BEOGRADU! Uživajte u mešavini primenjene etnologije, političke satire i komičnog preispitivanja
Veličina Slova

Malarina, austrijska kabaretistkinja srpskog porekla, nastupiće 30. marta u 19 časova u Teatru Vuk, gde će predstaviti program „Srbi umiru polako“.

Gde se održava

Teatar Vuk


Kada se održava

30. mart u 19 časova


Malarina je rođena u Srbiji. Njeni roditelji su u Insbruk u Austriji došli kao gastarbajteri, a ona se 2011. godine preselila u Beč, gde je studirala komparativnu književnost. Od 2019. pokušava da doprinese doprinese međunarodnom razumevanju između ,,Švaba” i ,,Yugosa” kroz kabare.

Dobitnica je austrijske Nagrade za kabare 2022. i nagrade Salcburški bik 2023. godine, a njen nastup je prilikom dodele ovog priznanja opisan kao „lukava i dirljiva mešavina primenjene etnologije, političke satire i komičnog preispitivanja odnosa Austrije i Srbije obeleženog ponosom i predrasudama.”

Malarina, foto Maria Altmann 1.jpg
Malarina
Maria Altmann

Malarina u ovom programu poziva na čas istorije od Sarajeva do Ibice i bavi se “bolnim gubitkom” austrijskog desno orijentisanog političara i bivšeg vicekancelara HC Štrahea.

,,Put srpskih gastarbajtera vodio je od Integration Classic do Assimilation 1.0 iz straha od Hajdera. Ljubav prema vicekancelaru Štraheu dovela je do apgrejda na Assimilation 2.0 – proširena verzija sa dodatkom Ksenofobije i Islamofobije. Eh, kako ćemo mi Srbi sad dalje bez HC Štrahea?”, stoji u opisu predstave, koja će biti izvedena na nemačkom jeziku.

Malarinin nastup organizuje Austrijski kulturni forum u Beogradu, uz podršku austrijskih kompanija Confida Tax Audit Consulting, Immorent Singidunum d.o.o. i Wolf Theiss.

Podeli vest