Jan van Duikeren photo Frank Hanswijk.jpg
Jan van Duikeren
Frank Hanswijk

Jan van Duikeren
Frank Hanswijk

Muzički program

JEDAN OD NAJBOLJIH HOLANDSKIH DŽEZ MUZIČARA U BEOGARDU! Zajedenički koncert Jana van Duikeren i Big Vend RTS-a u DOB-u

16.03.2023.

JEDAN OD NAJBOLJIH HOLANDSKIH DŽEZ MUZIČARA U BEOGARDU! Zajedenički koncert Jana van Duikeren i Big Vend RTS-a u DOB-u
Veličina Slova

Poznati holandski trubač, kompozitor i aranžer Jan van Duikeren po prvi put biće gost Big Benda RTS na koncertu 23. marta u Domu omladine Beograda. Prepoznatljivog zvuke i energičnog lirskog pristupa, on je, po rečima Kvinsi Džonsa, izuzetno cenjeni solista i jedan od najboljih holandskih džez muzičara današnjice.

Gde se održava

Dom omladine Beograd


Kada se održava

23. mart u 20 časova



Cena karte

1000 dinara

Svojim prepoznatljivim zvukom i energičnim, lirskim pristupom trubač, kompozitor i aranžer Jan van Duikeren iz Roterdama svrstava se u odabranu grupu međunarodno priznatih holandskih džez umetnika. Kvinsi Džons ga je prepoznao kao jednog od najboljih holandskih svirača, njegova široka muzička interesovanja i svestranost obezbedili su mu uspeh i slavu veoma traženog soliste, ali i „sidemana“.

Ovaj koncert realizuje se u sklopu programsko-poslovne saradnje između Muzičke produkcije RTS i Doma omladine Beograda. Big Bend RTS je preko 70 godina reprezent vrhunskih umetničkih dometa u džez muzici, sa najvišim standardima u izvođenju ove vrste muzike. Dom omladine, kao institucija koja od 1971. godine organizuje Beogradski džez festival – najstariji i međunarodno najugledniji srpski džez festival, kontinuirano radi na promociji džez muzike kao umetničke forme i daje podršku srpskoj džez sceni. Publici će do kraja godine zajednički predstaviti još izuzetnih umetničkih programa u izvođenju Big Benda RTS i istaknutih domaćih i inostranih solista i kompozitora, koji će nastupiti kao specijalni gosti.

Big Bend RTS - foto Nebojša Babić (1).jpg
Big Bend RTS
Nebojša Babić

Podeli vest