MG_photo by Lisa Bregneager.jpg
Lisa Bregneager

Lisa Bregneager

Muzički program

PRIGUŠENA SENZUALNOST I TAMNA OSEĆANJA KROZ ALTERNATIVNU ŠANSONU: Mišel Gurevič nastupa u Domu omladine Beograda

21.03.2023.

PRIGUŠENA SENZUALNOST I TAMNA OSEĆANJA KROZ ALTERNATIVNU ŠANSONU: Mišel Gurevič nastupa u Domu omladine Beograda
Veličina Slova

Mišel Gurevič, globalna zvezda alternativne šansone, nastupiće 22. aprila u 21 čas u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Gde se održava

DOB, sala Amerikana


Kada se održava

22. april


Mišel Gurevič je globalna zvezda alternativne šansone, dobra poznanica publike u našoj zemlji, u kojoj je nastupala već tri puta, i svaki put sa velikim uspehom.

Šesti album Mišel Gurevič, „Ecstasy in the Shadow of Ecstasy” donosi novu dozu njenih jedinstvenih pesama prigušene senzualnosti i tamnih osećanja. Opisujući dekadentne sudbine izgubljenih pojedinaca, koji lutaju ovim svetom bez šanse da nađu svoj put, ona se nameće kao poetski talenat kakvih je malo u pop muzici. Njene kompozicije su tragikomične, melodične i sentimentalne, a nastup istovremeno ozbiljan i duhovit. Radi se o potpuno originalnoj i posebnoj pojavi na svetskoj muzičkoj sceni, koja ima verne fanove od rodne Kanade preko Istočne Evrope do Turske.

Karijera Mišel Gurević počela je pre petnaest godina, kada je debi album “Party Girl” – inače snimljen i produciran u njenoj spavaćoj sobi – čudnim putevima interneta osvojio publiku širom planete. Ova ćerka balerine iz Kirov teatra i inženjera iz Lenjingrada, odrastala je slušajući kolekciju sovjetskih i evropskih ploča svojih roditelja iz sedamdesetih. Spremala se za posao i na kraju radila u filmskoj industriji desetak godina, pre nego što je shvatila da joj je mnogo lakše da svoje “noir” priče kinematografskog ugođaja pretvori u dramatične i zanosne balade, nego holivudske blokbastere.

Na novoj turneji promoviše album koji je objavljen 2020, ali zbog pandemije nije nigde koncertno predstavljen. I to je, na neki način, simbol ovog smutnog vremena, koga fatalističke kompozicije Mišel Gurević tako sjajno opisuju. Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision blagajni u DOB-u i onlajn, po ceni od 1500 RSD.

Podeli vest