Nataleé (promo photo by Marko Dasic).jpg
Marko Dašić

Marko Dašić

Muzički program

ZVUK U STALNOJ PROMENI: Veliki beogradski koncert benda Nataleé 12. maja u Domu omladine!

21.03.2023.

ZVUK U STALNOJ PROMENI: Veliki beogradski koncert benda Nataleé 12. maja u Domu omladine!
Veličina Slova

Nakon četiri godine vrednog rada iz kog se rodio album prvenac pod nazivom „Osvesti se”, tokom kojih ste imali prilike da slušate devet autentičnih numera, konačno je došao red za veliki beogradski koncert „Nataleé" u Domu omladine Beograda: 12. maja od 21 čas u sali Amerikana.

Gde se održava

Dom omladine Beograda, sala Amerikana


Kada se održava

12. maj


Biće to simbolični završetak ciklusa kojim se bend oprašta od nečeg starog i ide u susret novim singlovima sa budućeg drugog albuma. Nataleé će nastupiti u punom sedmočlanom sastavu predvođenom jedinstvenom i izuzetno talentovanom Natalijom Rajković. Ovom prilikom predstaviće se i predivan gostujući bend iz Niša po imenu Toxirro, čija je liderka harizmatična Tamara Stojanović.

Beogradski sastav Nataleé nastao je u decembru 2018. godine. Svoju muzičku karijeru, Natalija Rajković, započela je kao kantautorka što se vremenom razvilo u složeni sastav koji daje eklektičnu fuziju žičanih instrumenata, modernog bita i bras sekcije. Bend je za kratko vreme, nakon objavljenog snimka lajv verzije pesme “Brat” u “Sofar” produkciji zadobio neočekivano mnogo simpatija publike, što je muzičke saradnike i prijatelje inspirisalo da nastave sa daljim radom.

Pored mnogobrojnih samostalnih koncerata u Beogradu, Nataleé bend je 2019. godine učestvovao na televizijskom takmičenju “Bunt Rok Festival” gde je promovisao novu pesmu “Prvi plan” i sa njom osvojio drugo mesto.  Sastav Nataleé čine: Natalija Rajković (glavni vokal i ritam gitara), Luna Škopelja (bek vokal i klavijatura), Branislav Dragović (disk džokej, skreč, ritam mašina), Aleksandar Dervišević (bas gitara), Lazar Odalović (solo gitara), Dušan Murišić (truba) i Andrija Petrović (trombon).

Ono što ovaj sastav izdvaja jeste “live loop performance” koncept, koji podrazumeva da se zvuk na svakom od koncerata menja, te muzičarima daje izvesnu slobodu i veliki prostor za improvizaciju. Zvuk koji Nataleé bend stvara možda se ne može klasifikovati u određeni muzički žanr, ali jedno je sigurno – oni kombinuju žičane instrumente sa modernim matricama i snažnom ženskom energijom, kojom obuzimaju glas i tekstovi unikatne Nataleé.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision blagajni u DOB-u i onlajn. Ograničena količina ulaznica može se nabaviti po promotivnoj ceni od 1200 RSD. Redovna cena ulaznica iznosiće 1500 RSD.

Podeli vest