unnamed (42).jpg
promo

promo

Muzički program

KLASIČAN SEVDAH I NEOSEVDAH UZ BLISTAVE ARANŽMANE! Divanhana ponovo u Beogradu

22.03.2023.

KLASIČAN SEVDAH I NEOSEVDAH UZ BLISTAVE ARANŽMANE! Divanhana ponovo u Beogradu
Veličina Slova

Pet godina je prošlo od poslednjeg beogradskog nastupa grupe Divanhana. U međuvremenu je ovaj slavni sevdah sastav iz Sarajeva nastavio da obilazi evropske koncertne sale i objavljuje izdanja. Divanhana je za novi koncert u Beogradu odabrala mesto na kom još nije držala koncert: kultnu MTS dvoranu, gde će nastupiti 12. maja s početkom u 20 časova.

Gde se održava

MTS Dvorana


Kada se održava

12. maj u 20 časova


Podsetimo, krajem 2021, Divanhana je svoje obožavaoce obradovala novim hitom, „Ćilim”, što je predstavljalo uvod u „Zavrzlamu”. Ovaj peti album sastava donosi jedanaest bisera i veliku novinu u karijeri Divanhane: njihove autorske numere, koje su svojim kvalitetom privukle podjednaku pažnju kao i prepoznatljivi, koloritni aranžmani tradicionalnih pesama odnosno kompozicija drugih autora (Šaban Bajramović, Ljubiša Stojanović – Louis itd).

unnamed (43).jpg
ALBIN MELEZ

Album „Zavrzlama” je odlično prošao kod šire publike, medija i stručne javnosti, te pobrao izuzetne recenzije, osvojio visoke pozicije na Top-listama i otvorio vrata ka brojnim festivalima i koncertima širom regiona i Evrope: Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Španija, Turska, Belgija, Austrija, Češka, Mađarska… Na listi najboljih albuma iz 2022. godine, po izboru članova panela „World Music Čarts Europe”, album je zauzeo treću poziciju, dok se na godišnjoj listi panela „Balkan World Music Čart”, našao na drugom mestu. Prestižni brirtanski magazin „Songlines” je „Zavrzlamu” uvrstio u 10 najboljih albuma u svetu!

unnamed (44).jpg
ALBIN MELEZ

Po strani od sadržajne i atraktivne diskografije, Divanhana je, poput svakog prvoklasnog benda, najbolja kad se uživo konzumira. Domaća publika, koja je u skorije vreme prisustvovala koncertima u Kragujevcu, Guči, Užicu, Novom Sadu, Aleksincu, Pirotu i Nišu, uverila se u moć i punu zrelost benda.

Na svojim nastupima, Divanhana publici pruža klasični sevdah i neosevdah, zatim blistave aranžmane, izvrsnu svirku, dinamični koncertni tok, upečatljivi vokal harizmatične Selme Droce i, iznad svega, nepatvorenu emociju, koja posetice neizostavno diže na noge.

Podeli vest