Istorijski muzej.jpg
BEOGRAD.RS

BEOGRAD.RS

Muzički program

„MUZIKOM KROZ MUZEJ”: Treća sezona ciklusa koncerata u Istorijskom muzeju Srbije

03.04.2023.

„MUZIKOM KROZ MUZEJ”: Treća sezona ciklusa koncerata u Istorijskom muzeju Srbije
Veličina Slova

Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica art” organizuju u petak, 7. aprila, u 19 časova, koncert kamernog ansambla „Trio feniks”. Reč je o trinaestom koncertu u okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Kamerni ansambl „Trio feniks” čine flautistkinje Jelena Šarenac i Jasmina Živić, kao i pijanistkinja Ružica Gojković. Na programu su kompozicije Ijana Klarka, Ornulfa A. Mikelsena, Franca Doplera, Roza Trubgera i Bojana Mladenovića. Kao prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na broj telefona 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog radnog dana od 9 do 15 časova. Cena karte iznosi 250 dinara.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, odnosno da blagovremeno rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u subotu, 8. aprila. Takođe, na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih prethodnih koncerata ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Podeli vest