za mejl.jpg
promo

promo

Muzički program

ORKESTAR MLADIH EVROPSKE UNIJE NA KOLARCU: Talentovani muzičari daće svoj doprinos oblikovanju lepše budućnosti

05.05.2023.

ORKESTAR MLADIH EVROPSKE UNIJE NA KOLARCU: Talentovani muzičari daće svoj doprinos oblikovanju lepše budućnosti
Veličina Slova

Koncert "Earth4All" Orkestra mladih Evropske unije biće održan 18. maja 2023. godine u 20.30 časova u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Gde se održava

Kolarčeva zadužbina


Domaćini koncerta koji se održava u okviru EU nedelje mogućnosti su Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Evropa Nostra i Zadužbina Ilije M. Kolarca. Orkestar mladih Evropske unije gostuje u Beogradu prvi put nakon više od 40 godina.

Najtalentovaniji mladi evropski muzičari, među kojima je i 29 mladih muzičara iz Srbije, nastupiće u okviru EU nedelje mogućnosti, kao i povodom 60 godina postojanja panevropske organizacije Evropa Nostra. Program koncerta se fokusira na neke od ključnih izazova našeg doba, kao što su klimatske promene i zajedništvo. Ideja je da se na taj način istakne uticaj kulture i evropskog nasleđa na oblikovanje razgovora o pozitivnoj budućnosti sveta.

Orkestru mladih EU će se na koncertu pridružiti i međunarodno priznati violinista, Danijel Roland, i izvešće pionirski projekat [Neizvesna] četiri godišnja doba Karmen Fikaroti - ona je na inovativan način adaptirala Četiri godišnja doba Antonija Vivaldija s ciljem da publici pokaže kako bi proleće, leto, jesen i zima mogli da zvuče 2050. godine, ukoliko ne sprečimo gubitak biodiverziteta.

Kroz dela J. S. Baha, Birtvistla i Rajlija, program koncerta dalje istražuje koncepte zajedničkog liderstva i participacije. Orkestru mladih Evropske unije pridružiće se i 29 mladih talentovanih muzičara iz Srbije u izvedbi čuvenog Rajlijevog dela In C.

Podeli vest