Smiljka Isaković.jpg
promo

promo

Muzički program

BESPLATAN KONCERT VRHUNSKE ČEMBALISTKINJE: Smiljka Isaković, „prva dama čembala“ nastupa u Gvarnerijusu

11.05.2023.

BESPLATAN KONCERT VRHUNSKE ČEMBALISTKINJE: Smiljka Isaković, „prva dama čembala“ nastupa u Gvarnerijusu
Veličina Slova

Čembalistkinja Smiljka Isaković održaće koncert u Ustanovi kulture „Gvarnerijus” u četvrtak, 11. maja, s početkom u 20 časova, kojim će obeležiti 40 godina na koncertnoj sceni!

Gde se održava

UK Gvarnerijus


Kada se održava

11. maj


Virtuozna umetnica, koju inostrana i naša stručna kritika naziva „Kraljicom čembala“ i „Prvom Damom čembala“, izvešće dela Berda, Persela, Kuprena, Seiksasa, Karvalja, Skarlatija, Garsije Lorke, Temelisa, Teodorakisa i Ksarhakosa. 

Smiljka Isaković magistrirala je dva instrumenta: klavir na FMU u Beogradu i Konzervatorijumu „Čajkovski“ u Moskvi, i čembalo na Kraljevskom Konzervatorijumu u Madridu. Nastupala je širom Evrope, u SAD, Južnoj Americi, na Islandu i na Kubi, uvek sa odličnim kritikama. U bivšoj Jugoslaviji je redovno svirala na svim velikim festivalima, a sada i širom Srbije, noseći svoje čembalo. Snimila je nekoliko nosača zvuka za izdavačke kuće u zemlji i SAD, a njeni snimci nalaze se u medijskim kućama u zemlji i inostranstvu. Doktorirala je na primeni menadžmenta u muzičko-scenskim
umetnostima. Smiljka Isaković piše tekstove za različite medije i do sada je objavila četiri knjige.

Ulaz na koncert je slobodan uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta putem imejla [email protected] ili telefona 066/8028-368.

Podeli vest