Davud Vesnić promo.JPG
promo

promo

Muzički program

MLADI PIJANISTA NASTUPA U GVARENRIJUSU: Najlepše kompozicije Baha, Betovena, Šopena i Skrjabina izvešće Davud Vesnić

23.05.2023.

MLADI PIJANISTA NASTUPA U GVARENRIJUSU: Najlepše kompozicije Baha, Betovena, Šopena i Skrjabina izvešće Davud Vesnić
Veličina Slova

Jedan od najtalentovanijih mladih pijanista Srbije Davud Vesnić održaće solistički koncert u Ustanovi kulture „Gvarnerijus” u utorak, 23. maja 2023. godine, s početkom u 20 časova.

Gde se održava

UK Gvarenerijus


Kada se održava

23. maj


Dobitnik prvih nagrada na takmičenjima „Petar Konjović“, „Sirmium music fest“, „Memorijalu Dušan Protić”, na međunarodnim takmičenjima u Šapcu i Smederevu, za publiku u „Gvarnerijusu” izvešće najlepše kompozicije Baha, Betovena, Šopena i Skrjabina. Ulaz na koncert je slobodan uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta: [email protected] ili 066/8028-368.
Davud Vesnić (Novi Pazar, 1999.) je student klavira na prvoj godini master studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Maje Rajković. Osnovne akademske studije na Fakultetu muzičke umetnosti završio je u klasi prof. Nataše Mitrović. Ostvario je zapažene rezultate i osvojio brojne nagrade na međunarodnim takmičenjima, od kojih su značajne na: 23. Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ (prva nagrada, laureat), 5. Internacionalnom
takmičenju u Smederevu (prva nagrada), 22. Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu (prva nagrada), Internacionalnom muzičkom festivalu „Sirmium music fest“ u Sremskoj Mitrovici (prva nagrada, laureat), Republičkom takmičenju (prva nagrada, laureat), „Memorijal Dušan Protić“ u Beogradu (prva nagrada), 25. Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu 2021. (prva nagrada), Internacionalnom klavirskom natjecanju u Zagrebu 2021. (prva nagrada) kao i specijalna nagrada za izvođenje dela R.Ščedrina. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu ga je odlikovao specijalnom nagradom „Olga Mihajlović“ za najtalentovanijeg pijanistu 2021. godine.

Podeli vest