shutterstock_738539140.jpg
shutterstock

shutterstock

Muzički program

KONCERT NA KOJEM SE TRADICIONALNO IZVODI KOMPOZICIJA IZNENAĐENJA IZ ARHIVSKE GRAĐE ISTORIJSKOG MUZEJA SRBIJE: Koncert kamernog ansambla „Liberkvatro tango ansambl”

02.06.2023.

KONCERT NA KOJEM SE TRADICIONALNO IZVODI KOMPOZICIJA IZNENAĐENJA IZ ARHIVSKE GRAĐE ISTORIJSKOG MUZEJA SRBIJE: Koncert kamernog ansambla „Liberkvatro tango ansambl”
Veličina Slova

U okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, u sredu, 7. juna, u 20 časova održaće se koncert kamernog ansambla „Liberkvatro tango ansambl”, saopšteno je iz Istorijskog muzeja Srbije.

Gde se održava

Istorijski muzej Srbije


Kada se održava

7. jun


Kamerni ansambl „Liberkvatro tango ansambl” čine pijanistkinja Ksenija Ristić, violinistkinja Miljana Popović Materni, bandoneonista Branko Džinović i kontrabasista Boban Stošić. Na programu će biti kompozicije Eduarda Rovira, Huana Diaza Filiberta, Mariana Moresa, Astora Pjacole i Huliana Peralta. Osim toga, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Iz ove kulturne ustanove su saopštili da će svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili da blagovremeno rezervišu mesto, moći da pogledaju koncert na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije u četvrtak, 8. juna. Takođe, na istom kanalu se nalaze i snimci svih prethodnih koncerata ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Svi zainteresovani građani, koji žele da prisustvuju koncertu, zbog ograničenog broja mesta mogu da rezervišu mesto na broj telefona 064/8581-296 svakog dana, osim ponedeljka, od 12 do 19 časova, a cena karte iznosi 250 dinara.

Podeli vest