BEOBALET - KOLARAC - 2022..jpg
Beobalet arhiva

Beobalet arhiva

Muzički program

U OKVIRU MAGIČNOG KONCERTA NASTUPIĆE 100 BALERINA: Klasični balet sa elementima fantazije biće izveden na Kolarcu

07.06.2023.

U OKVIRU MAGIČNOG KONCERTA NASTUPIĆE 100 BALERINA: Klasični balet sa elementima fantazije biće izveden na Kolarcu
Veličina Slova

BeoBalet gala koncert pod nazivom „Škola magije" održaće se u subotu, 10. juna u 19 časova na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine.

Gde se održava

Kolarčeva zadužbina


Kada se održava

10. jun


Biće to prilika da publika uživa u maestralnom izvođenju 20 koreografija i varijacija iz klasičnog baleta „Žar ptica" koje se prepliću sa scenama iz poznatog književnog serijala „Hari Poter". U okviru ovog magičnog koncerta natupiće preko 100 balerina, uzrasta od 3 do 15 godina, uz specijalne muzičke goste.

Koncert unosi elemente fantazije u klasičan balet sa ciljem da podstakne decu da sanjaju i veruju u magiju, čaroliju i sebe. Osnova ovog baleta je na prvi pogled zavodljiva magična priča, koja zapravo daje najvažnije lekcija o životu - kako je u redu da smo drugačiji, da svako dete treba da pronađe svoju autentičnu super moć, da prihvatimo različitost, uči nas o prijateljstvu i tome da je ljubav najjača sila koja postoji.

BeoBalet balerine nastupiće na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine. Zajedno upoznajemo "hram umetnosti" i biografiju Ilije M. Kolarca, čijom voljom je nastala zadužbina. Kolarac je 1878. godine sve što je imao ostavio svom narodu za širenje nauke i kulture.

Podeli vest