shutterstock_738539140.jpg
shutterstock

shutterstock

Muzički program

NESVAKIDAŠNJI PROGRAM KINESKE KLASIČNE MUZIKE: Nastavak četvrte sezone ciklusa koncerata „Muzikom kroz muzej”

03.02.2024.

NESVAKIDAŠNJI PROGRAM KINESKE KLASIČNE MUZIKE: Nastavak četvrte sezone ciklusa koncerata „Muzikom kroz muzej”
Veličina Slova

Istorijski muzej Srbije i Udruženje „Unica Art” pozivaju građane na koncert kamernog ansambla „Duo 95”, koji će se održati u četvrtak, 8. februara, sa početkom u 20 časova.

Gde se održava

Istorijski muzej Srbije


Kada se održava

8. februar


To će biti sedmi koncert u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” kojim se ciklus nastavlja i u 2024. godini. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Kamerni ansambl „Duo 95”, koji čine violinistkinja Kristina Bulat i pijanista Ivan Radosavljević, izvešće nesvakidašnji program kineske klasične muzike. Pored poznatog i u Kini veoma popularnog violinskog koncerta „Leptiri ljubavnici”, na programu su kompozicije „Prolećni festival” i „Pastirska pesma”. Kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu u obavezi su da rezervišu mesto na broj telefona 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12 do 19 časova. Cena karte iznosi 250 dinara.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili da blagovremeno rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije. Takođe, na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije nalaze se i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Na zahtev publike, tokom četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”, u sali su u posebnoj vitrini izložene neke od nota kompozicija srpskih kompozitora iz notne arhive Muzeja, koje se kao osobenost ciklusa izvode na svakom koncertu u aranžmanima samih muzičara. Podsećaju da je u Istorijskom muzeju Srbije prezentovana izložba „Čekajući stalnu postavku” i njen tematski dodatak, zatim gostujuća izložba Muzeja Republike Srpske iz Banjaluke pod nazivom „Orao, lav i krin – Heraldika srednjovekovnih srpskih zemalja”, koje zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova).

Podeli vest