unnamed.jpg
promo

promo

Muzički program

ČETIRI SLAVNA TENORA PRVI PUT U BEOGRADU: Svetski priznati vokali „serviraće kao na dlanu" italijansku popularnu muziku

13.02.2024.

ČETIRI SLAVNA TENORA PRVI PUT U BEOGRADU: Svetski priznati vokali „serviraće kao na dlanu" italijansku popularnu muziku
Veličina Slova

Nakon izuzetno uspešnih koncerata u SAD, Kazahstanu i prestižnim evropskim dvoranama, „Četiri italijanska tenora“ nastupiće pred beogradskom publikom 30. oktobra u mts Dvorani.

Gde se održava

MTS dvorana


Kada se održava

30. oktobar


 U večeri punoj emocija, kada će uz pratnju Simfonijskog orkestra i dirigenta Predraga Gostu izvesti najpoznatije tenorske arije, ali i napolitanske i sicilijanske pesme, nastupiće četiri italijanske muzičke zvezde. 

Publika će imati prilike da uživa uz četvoricu svetski priznatih tenora: Alesandra Fantonija, Đanija Lećezea, Đovanija M. Palmija i Ugoa Tarkvinija. Specijalni gost večeri će biti naša operska zvezda Marija Jelić, koja je osvojila mnoge svetske scene, a nastupala i sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Džonatanom Tetelmanom , kao i mnogim drugim umetnicima širom sveta.

"Četiri italijanska tenora" nastala su iz ideje o formiranju kvarteta glasova koji bi mogli da donesu italijansku i popularnu muziku svetu " na dlanu", koristeći jedan od najcenjenijih glasovnih registara: tenorski glas.

Posle duge selekcije, četiri odabrana vokala, prvi put zajedno debituju juna 2019. pred publikom od 2000 ljudi u Varni, svečano otvarajući letnju sezonu važnog Letnjeg festivala Bugarske opere.

Od septembra do decembra 2019. nastupaju na dugoj turneji po SAD, zakazujući 56 datuma i donoseći svoj program i šou "Viva Italia". Tada su doživeli veliki međunarodni uspeh publike i kritičara i koncerte sa mnogo ovacija javnosti.

Od decembra 2019. i januara 2020. godine nastupaju na dva istorijska koncerta u Turskoj posvećena Ataturkovoj godišnjici pevanja u Areni u Ankari pred 12.000 ljudi. Tokom 2023. godine otisnuli su se na turneju po Aziji, a poznati su i publici širom Evrope, kao i regionalnom auditorijumu, poput onog u Makedoniji, gde su nastupali 2022. godine na Ohridskom festivalu.

Podeli vest