Marcin Patrzalka Guitar Art Festival 2024.jpg
Gitar Art Festval

Gitar Art Festval

Muzički program

ON UME DA NATERA GITARU DA ŠAPUĆE, PLAČE I PEVA: Marcin nova gitarska zvezda stiže u Beograd na Gitar Art Fest

22.04.2024.

ON UME DA NATERA GITARU DA ŠAPUĆE, PLAČE I PEVA: Marcin nova gitarska zvezda stiže u Beograd na Gitar Art Fest
Veličina Slova

Nakon rasprodatih koncerata i ogromnog uspeha njegovih turneja po Americi, Japanu, Kanadi i Evropi, nova gitarska zvezda i najveći talenat našeg vremena Marcin stiže po prvi put u Beograd! Koncert će se održati 16. maja u MTS dvorani u okviru 25. Gitar Art Festivala.

Gde se održava

MTS dvorana


Kada se održava

15. maj


Marcin je gitarista, kompozitor i umetnik koji izbegava krute okvire i stvara potpuno novu definiciju gitarske muzike. Marcin kombinuje najpoznatije klasične aranžmane, obrade savremenih pesama i svoje autorske kompozicije, to je muzičko putovanje od Betovenove Pete simfonije, preko Kašmira Led Cepelina, do virtuoznih originalnih kompozicija.

Marcin, jedan je od najneobičnijih virtuoza na gitari našeg vremena. U njegovoj kombinaciji fingerstajla, perkusija i flamenko tehnike, on ponovo izmišlja gitaru kao instrument neograničenih mogućnosti. Na beogradski koncert Marcin dolazi sa moćnom podrškom violine, basa i bubnjeva koji ga prate na turneji.

Marcin je fenomen koji je očarao svet, njegov uticaj i popularnost vrtoglavo rastu. On je nova gitarska zvezda i zasluženo je stekao svetsku popularnost, milionske preglede i najveću online publiku. Njegovi snimci, energično sviranje i revolucionarno kombinovanje stilova ostvarili su stotine miliona pregleda. On je počeo da svira gitaru sa deset godina i ubrzo je postigao izuzetan uspeh na lokalnim i internacionalnim takmičenjima klasične gitare. Marcin je prvi put dospeo u žižu javnosti 2015. godine osvajanjem najprestižnijeg televizijskog talent šoua u Poljskoj. Nakon lokalnog uspeha, sa svega 16 godina objavio je svoj nezavisan debi albu. 

Marcin dolazi specijalno na jubilarno 25. izdanje Gitar Art Festivala, koji će se održati od 15. do 19. maja u Beogradu. Tokom pet festivalskih dana održaće se 10 velikih koncerata na više lokacija u Beogradu. Beograd još jednom postaje gitarska prestonica koju će posetiti preko 300 gitarista iz celog sveta i 11 delegacija zemalja Jugoistočne Evrope.

Ulaznice su u prodaji u okviru prodajne mreže ticket.rs i na blagajni MTS dvorane.

Podeli vest