Orthodox Celts - foto Mikica Andrejić.jpg
Mikica Andrejić

Mikica Andrejić

Muzički program

„SRPSKI IRCI” SE 32. PUT VRAĆAJU U OMILJENI KONCERTNI PROSTOR: Grupa Ortodoks Kelts nastupa u Domu omladine, publiku tradicionalno očekuje eksplozija emocija

05.03.2024.

„SRPSKI IRCI” SE 32. PUT VRAĆAJU U OMILJENI KONCERTNI PROSTOR: Grupa Ortodoks Kelts nastupa u Domu omladine, publiku tradicionalno očekuje eksplozija emocija
Veličina Slova

„Srpski Irci” se 32. put vraćaju u omiljeni koncertni prostor, da 17. marta u sali Amerikana Doma omladine Beograda održe veliki koncert, na kojem će izvesti svima drage, dobro poznate hitove, iz svoje duge i uspešne karijere!

Kada se održava

17. mart


Grupa „Ortodoks Kelts osnovana je 1992. godine, a prvi koncert na Dan Svetog Patrika održali su 1993, te nose titulu benda sa najdužom specifičnom muzičkom tradicijom u ovdašnjem rokenrolu – Kelti su jedini bend koji od svog nastanka svake godine na isti dan održava koncert. Radi se o jedinstvenoj proslavi irske kulture i njenih veza sa Balkanom, koja ima izuzetno vernu publiku, uvek spremnu za specijalne kooreografije tokom izvođenja poznatih pesama!

„Postoje datumi koji su pojedincima svakako značajniji od drugih, ali ustanoviti tradiciju koja je vezana za odgovarajući datum, do tada potpuno običan, praktično ni iz čega, i podići je na nivo od značaja za hiljade ljudi je, možda, naš najveći uspeh za svih ovih tridesetak godina koliko Kelti postoje i rade. Dakle, ta tradicija, najduža u srpskom i jugoslovenskom rokenrolu, je nešto čemu se uvek okrećemo sa posebnim ushićenjem i radošću, pa će tako da bude i 2024. godine, 32. put zaredom.”, poručuje Aca Keltik, frontmen Kelta, i dodaje: „Pogotovo što ćemo malo da se vratimo i korenima jer je 30. godišnjica izlaska našeg albuma prvenca, što smo zagledani u najskoriju budućnost kada ćemo tu koncertnu atmosferu konačno uobličiti na vinilnom nosaču zvuka, i što imamo i (ne)malo iznenađenje za sve naše fanove uoči same Sent Patriks Dej turneje, ali o tome ne smem da vam kažem ništa osim: pratite medije! Vidimo se u 17. marta u Domu omladine Beograda!”

Svojim furioznim i eksplozivnim nastupom, kao i posebno emotivnom interakcijom sa publikom, oduševljavaju već generacije slušalaca. Negujući tradiciju irske muzike, autentičan stil i blizak odnos sa fanovima, Kelti predstavljaju prepoznatljiv i jedinstven muzički fenomen na ovim prostorima. Upravo iz tog razloga, bend je jedna od naših najvećih koncertnih atrakcija, što potvrđuju svakim svojim nastupom, evo već više od tri decenije.

Ulaznice po ceni od 1800 RSD su u prodaji na Blagajni DOB, putem eFinity mreže i onlajn.

Podeli vest