unnamed.png
promo

promo

Muzički program

GITAR ART FESTIVAL POČINJE NA KOLARCU SA LEGENDAMA IZ BRAZILA: Na jednom mestu čuće se bosa nova, samba, džez i klasična muzika južnoameričkih kompozitora

05.04.2024.

GITAR ART FESTIVAL POČINJE NA KOLARCU SA LEGENDAMA IZ BRAZILA: Na jednom mestu čuće se bosa nova, samba, džez i klasična muzika južnoameričkih kompozitora
Veličina Slova

Jubilarni 25. po redu Gitar Art Festival počinje duplim Asad koncertom, 15. maja na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine.

Gde se održava

Velika scena Kolarčeve zadužbine


Kada se održava

15. maj


Prvo će nastupiti jedan od najboljih klasičnih gitarskih dua Serđo i Odair Asad, a zatim sledi koncert legendarne pevačice i gitaristkinje koja je unela revoluciju u svet gitarske muzike Badi Asad.

Koncert koji objedinjuje različite gitarske zvezde Brazila i spaja muzičke stilove od bosa nove, sambe, džeza do klasične muzike južnoameričkih kompozitora.

Ulaznice za dupli koncert u prodaji su putem prodajne mreže ticket.rs i na blagajni Kolarčeve zadužbine. Koncert se održava uz podršku Ministarstva kulture, Grada Beograda, Ambasade Brazila u Beogradu, kao i kompanija Galenika i Laser Fokus.

Brazilci, braća Sergio i Odair Asad, postavili su merilo za sve ostale gitariste, stvarajući novi standard gitarske inovacije, inventivnosti i izraza.

Njihova izvanredna umetnička veština i neverovatno zajedničko sviranje proizlaze iz kombinacije porodične tradicije bogate brazilskom muzikom i studija gitare kod Monine Távore (1921-2011), učenice Andreasa Segovije. Pored postavljanja novih standarda izvođenja, braća Asad su odigrala ključnu ulogu u stvaranju i promovisanju nove muzike za dve gitare. Njihova virtuoznost inspirisala je različite kompozitore da pišu za njih, uključujući Astora Pjacolu, Terija Rajlija, Edina Kriegera, Rolanda Dyensa, Dušana Bogdanovića i drugi.

Drugi koncert predstavlja drugačiji zvuk i koncertni program. Na scenu dolazi Badi Asad, virtuozna pevačica, tekstopisac i gitaristkinja koja živi u Sao Paolu u Brazilu. Njena muzička svestranost omogućila joj je da stekne reputaciju jedne od najdinamičnijih umetnica svoje generacije. Sa 20 albuma objavljenih širom sveta i nastupima u više od 40 zemalja, Badi je postala globalni fenomen. 

Podeli vest