shutterstock_1642460119.jpg
shutterstock

shutterstock

Muzički program

KONCERT UČENIKA VIOLINE ŠKOLE ZA MUZIČKE TALENTE IZ ĆUPRIJE: Na programu dela Mendelsona, Suka, Špora, Vagnera, Gluk - Krajslera, Vijetana i Sindinga, ulaz je slobodan

11.04.2024.

KONCERT UČENIKA VIOLINE ŠKOLE ZA MUZIČKE TALENTE IZ ĆUPRIJE: Na programu dela Mendelsona, Suka, Špora, Vagnera, Gluk - Krajslera, Vijetana i Sindinga, ulaz je slobodan
Veličina Slova

U ponedeljak, 15. aprila u 19 časova u Ustanovi kulture Gvarnerijus, koncert će održati troje najboljih mladih violinista Škole za muzičke talente u Ćupriji, iz klase profesora Božidara Radosavljevića: Danica Vukelić, Jelena Tripković i Arif Kobilić.

Gde se održava

UK Gvarnerijus


Kada se održava

15. april


Uz klavirsku saradnju Katarine Nikolić, mladi talenti izvešće virtuozan program i dela Mendelsona, Suka, Špora, Vagnera, Gluk - Krajslera, Vijetana i Sindinga. Ulaz je slobodan a mesta se mogu rezervisati [email protected] ili telefonom 0668028368.


Danica Vukelić (Beograd, 2009.) učenica je Škole za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof. Božidara Radosavljevića od 2022. godine. Dobitnica je brojnih nagrada na takmičenjima, kao što su: Republičko takmičenje Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije, „Internacionalni susreti violinista“ u Sremskim Karlovcima, Otvoreno školsko takmičenje gudača „Vladimir Đorđević“ u Beogradu, „Mladi virtuoz“ u Beogradu… Osim solististički, uspešno nastupa i u ansamblima kamerne muzike. Sarađivala je sa Dečijom filharmonijom.

Arif Kobilić (Travnik, 2007.) muzičko obrazovanje započinje sa nepunih osam godina i ostvaruje prve nagrade na takmičenjima: Otvoreno Federalno takmičenje učenika i studenata u Čitluku (2017.); Internacionalni festival muzike „Primavera“ u Bijeljini (2018.). Sa deset godina nastupio je kao solista sa Simfonijskim orketrom „Mostar’ u Mostaru. Od septembra 2018. nastavlja muzičko obrazovanje u Školi za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof. Božidara Radosavljevića. Nosilac je brojnih nagrada i priznanja, među kojima se izdvajaju prve nagrade na sledećim takmičenjima: Međunarodno takmičenje „Art of Strings“ u Kragujevcu (2018.), Otvoreno školsko takmičenje gudača „Vladimir Đorđević“ u Beogradu (2019.), Festival gudača  „Stringfest“ u Sremskoj Mitrovici (2019.), Međunarodno takmičenje mladih violinista „Krežma“ u Vinkovcima, u Hrvatskoj (2019.), Republičko takmičenje zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije u Beogradu (2021. i 2023.), „Internacionalni susreti violinista“ u Sremskim Karlovcima (2022. i 2023.).


Jelena Tripković (Ćuprija, 2009.) prve muzičke korake započinje u dečijem horu sa pet godina. Sa šest godina počinje da stiče muzičko obrazovanje na violini u Školi za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof. Božidara Radosavljevića. Sa sedam godina počinje da nastupa na koncertima, a sa osam i na takmičenjima. Osvojila je najviše nagrade na sledećim takmičenjima: Republičko takmičenje Zajednice muzičkih i baletskih škola u Beogradu, Međunarodno takmičenje gudača u Nišu, „Internacionalni susreti violinista“ u Sremskim Karlovcima, uz specijalnu nagradu „Ružica Kovač“, Otvoreno školsko takmičenje gudača „Vladimir Đorđević“ u Beogradu, Međunarodni festival gudača „Stringfest“ u Sremskoj Mitrovici, „Art of Strings“ u Kragujevcu, Međunarodno takmičenje mladih violinista ,,Krežma“ u Vinkovcima, u Hrvatskoj… Pohađala je majstorske kurseve kod renomiranih profesora Nadežde Tokarjeve (Rusija) i Marka Josifoskog (FMU). U decembru 2023. godine je nastupila kao član Simfonijskog orkestra FMU na koncertu u Velikoj sali Zadužbine Kolarca, dirigent Vesna Šouc. Ujedno – Jelena je i učenica drugog razreda solo pevanja u Muzičkoj školi Dušan Skovran“ u Ćupriji, gde takođe osvaja brojne nagrade.

Danica Vukelić, Arif Kobilić i Jelena Tripković - Gvarnerijus promo.jpg
Gvarnerijus promo

Podeli vest