shutterstock_550988083.jpg
shutterstock

shutterstock

Muzički program

CIKLUS „SEZONA MLADIH” U USTANOVI KULTURE GVARNERIJUS PREDSTAVLJA „TRIO MONK": Na programu koncerta su „Devet sentimentalnih raspoloženja" i dela Šikelea, Štrausa, Menotija, Ajvsa

12.04.2024.

CIKLUS „SEZONA MLADIH” U USTANOVI KULTURE GVARNERIJUS PREDSTAVLJA „TRIO MONK": Na programu koncerta su „Devet sentimentalnih raspoloženja" i dela Šikelea, Štrausa, Menotija, Ajvsa
Veličina Slova

U utorak, 16. aprila u 19 časova, na sedmom koncertu ciklusa „Sezona mladih” u Ustanovi kulture Gvarnerijus nastupiće „Trio Monk" koji čine mladi umetnici: klarinetista Vladimir Stanišić, violinista Vojin Aleksić i pijanista Rastko Pavlović.

Gde se održava

UK Gvarnerijus


Kada se održava

16. april


Na programu koncerta su „Devet sentimentalnih raspoloženja" i dela Šikelea, Štrausa, Menotija, Ajvsa, Forea, kao i kompozicije domaćih autora Pavla Popovića i Isidore Žebeljan. Ulaz na koncert je slobodan uz obavezne rezervacije mejlom [email protected] ili telefonom 066/8028-368. Koncert će biti direktno emitovan na talasima Radio Beograda 2.

Trio Monk formiran je 2022. godine i čine ga klarinetista Vladimir Stanišić, profesor u MŠ „Vatroslav Lisinski” i honorarni saradnik Beogradske filharmonije, violinista Vojin Aleksić, profesor u MŠ „Vladimir Đorđević” i honorarni član Beogradske filharmonije i pijanista Rastko Pavlović, student master akademskih studija na FMU u klasi prof. Vladimira Miloševića. Ovi mladi muzičari su se okupili sa ciljem da predstave umetničku muziku kroz uticaj plesnih, džez i etno motiva, kao i da interpretiraju muziku etabliranih, ali i neafirmisanih domaćih kompozitora. Orijentisan ka interpretaciji moderne, primenjene, postmoderne i njorld muzike, ansambl Monk je u dosadašnjem radu imao prilike da nastupi na festivalu ARLEMM u Arilju, u edukativno-plesnoj predstavi „Kako se sluša koncert” (u saradnji sa voditeljem Milošem Milovanovićem i igračicom Jovanom Stojić), kao i na festivalima „BLISS” u Gornjem Milanovcu, „Kaleidoskop kulture” u okviru platforme Novi Sad ‒ evropska prestonica kulture 2022 i festivalu „MetaNjorld” u Bioskopu Balkan u Beogradu. U saradnji sa plesnim ansamblom NEUT, premijerno su na „Kondenz” festivalu u Galeriji Kulturnog centra Beograda izveli instrumentalno-plesni performans pod nazivom „1002. noć” baziran na motivima „Priča iz 1001 noći”, a na muziku Nikolaja Rimskog-Korsakova.

TRIO_MONK_Gvarnerijus promo (1).jpg
Gvarnerijus promo

Podeli vest