koncert 238323052
shutterstock

shutterstock

Muzički program

BAJAGA I INSTRUKTORI PROSLAVLJAJU VELIKI JUBILEJ: Koncertom u MTS dvorani obeležavaju 40 godina benda

15.04.2024.

BAJAGA I INSTRUKTORI PROSLAVLJAJU VELIKI JUBILEJ: Koncertom u MTS dvorani obeležavaju 40 godina benda
Veličina Slova

MTS dvorana ugostiće ljubitelje jedne od najvoljenjih domaćih rok grupa. Bajaga i Instruktori će u nedelju 21. aprila, obeležiti 40 godina od izlaska čuvenog albuma ‘Pozitivna geografija’. Samim tim, Bajaga i Instruktori proslavljaju i četiri decenije zajedničkog rada.

Gde se održava

MTS dvorana, Dečanska 14


Kada se održava

21. april


Bajaga i Instruktori, jedna od najvoljenijih rok grupa prave koncert u nedelju 21. aprila, kako bi proslavili 40 godina zajedničkog rada. Toliko godina je prošlo, ali melodije Pozitivne geografije još uvek deluju sveže i posebne. Brze i „zarazne“ pesme kao što su ‘Berlin’, ‘Mali slonovi’ i ‘Limene trube’ upotpunjene su sa ljubavnim, sada već, klasicima ‘Tamara’ i ‘Poljubi me’. Navedene pesme, uz ostatak albuma vinule su Bajagu među najveće muzičke zvezde gde se i dalje nalazi. Verni ljubitelji ovog sastava čuće priču o svakoj pesmi, tj. kako je i zašto napisana.

Bajaga i Instruktori nastupaju zajedno od 1984. godine. Momčilo Bajagić je posle odlaska iz grupe ‘Riblja Čorba’, u kojoj je bio „samo“ gitarista, oformio novi rok sastav želeći da kao frontmen u potpunosti prikaže i upotrebi svoj raskošni talenat. U tome je i uspeo. Vrlo brzo, već sa pomenutim albumom prvencem, bend je stekao veliku popularnost širom tadašnje SFRJ. Usledila su nova studijska izdanja koja su taj uspeh dodatno potvrdili. Danas, on i njegovi Instruktori su simbol domaće rok scene.

Instruktore čine Aleksandar Saša Lokner, (klavijature), Žika Milenković i Marko Nježić (gitara), Miroslav Cvetković (bas-gitara) i Čeda Macura (bubnjevi). Verujemo da će zajedno sa Bajagom prirediti rođendansko veče za pamćenje. Cene ulaznica iznose 3000, 3500, 4000 i 4500 dinara, a možete ih obezbediti na blagajni ili zvaničnom sajtu MTS dvorane ili putem Tickets servisa.

Podeli vest