marialy pacheco.png
promo

promo

Muzički program

PIJANISTKINJA I KOMPOZITORKA MARIJALI PAČEKO PREMIJERNO U BEOGRADU: Spoj kubanske tradicije, džeza i klasične muzike zadivljuje publiku širom sveta

13.05.2024.

PIJANISTKINJA I KOMPOZITORKA MARIJALI PAČEKO PREMIJERNO U BEOGRADU: Spoj kubanske tradicije, džeza i klasične muzike zadivljuje publiku širom sveta
Veličina Slova

Kubanska džez pijanistkinja i kompozitorka Marijali Pačeko 1. juna u 20 časova premijerno nastupa u Beogradu, u okviru Kolarčevog ciklusa Artist Lounge.

Gde se održava

Kolarčeva zadužbina


Kada se održava

1. jun


Ova sjajna pijanistkinja dolazi u Srbiju u okviru evropske turneje „Mari en Majo" tokom koje će gostovati i u Austriji, Italiji i Španiji. 

Rođena 1983. godine u Havani u porodici muzičara, Marijali veoma rano počinje da svira klavir. Završava konzervatorijum sa 19 godina, a potom studira i kompoziciju. Od 2004. živi u Nemačkoj gde gradi međunarodnu karijeru, nastupajući kao solista ili sa svojim triom. Marijali je 2012. postala prva žena laureat pijanističkog takmičenja na Džez festivalu u Montreu. Trenutno živi u Brizbejnu. 

Njena muzika predstavlja izuzetan spoj kubanske tradicije, džeza i klasične muzike. Ona oživljava klavir zahvaljujući velikom talentu za istančanu improvizaciju. Marijalini nastupi ostavljaju bez daha. Sjajna umetnost, jedinstven stil i magično izvođenje, neki su od komentara nakon njenih koncerata.

Kubanska umetnica nastupa u okviru projekta Artist Loundž: ciklusa koncerata u Foajeu Kolarca, između stubova, koji je usmeren na savremene muzičke žanrove, namenjene ljubiteljima i poznavaocima muzičke umetnosti, redovnoj koncertnoj publici, kao i profesionalnim muzičarima. Ograničen broj ulaznica je u prodaji na biletarnici Kolarca i onlajn.

Podeli vest