shutterstock_1726830448.jpg
shutterstock

shutterstock

Muzički program

KONCERT ITALIJANSKOG VIOLINISTE U ISTORIJSKOM MUZEJU: Na programu su kompozicije Nikola Paganinija

17.05.2024.

KONCERT ITALIJANSKOG VIOLINISTE U ISTORIJSKOM MUZEJU: Na programu su kompozicije Nikola Paganinija
Veličina Slova

Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica art” organizuju u utorak, 21. maja, u 20 časova, koncert gosta iz Italije, violiniste Andree Kardinalea.

Gde se održava

Istorijski muzej Srbije


Kada se održava

21. maj


Andrea Kardinale je tokom dosadašnje karijere nastupao na gotovo svim kontinentima, a zajedno sa italijanskim filharmonijskim orkestrom sačinjenim i od muzičara iz Srbije nastupio je i u okviru prošlogodišnje turneje u Kini, koju je organizovalo udruženje „Unica art” s partnerima.

Realizaciju koncerta je pomogao Italijanski institut za kulturu u Beogradu, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Na programu petnaestog koncerta u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” su kompozicije Nikola Paganinija, a pored njih, kao prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije. Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu moraju da rezervišu mesto na telefon 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12 do 19 časova. Cena karte iznosi 250 dinara.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije. Takođe, na kanalu Istorijskog muzeja Srbije nalaze se i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

U Istorijskom muzeju Srbije u toku je izložba „Čekajući stalnu postavku”, koju zainteresovani građani mogu da posete svakog dana, osim ponedeljka, od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova).

Izvor: Beograd

Podeli vest