Aleksandra Vrebalov -Gvarnerijus promo.jpg
UK Gvarnerijus promo

UK Gvarnerijus promo

Muzički program

AUTORSKO VEČE SRPSKE KOMPOZITORKE IMPRESIVNE MEĐUNARODNE KARIJERE: Aleksandra Vrebalov nastupa u Gvarnerijusu

20.05.2024.

AUTORSKO VEČE SRPSKE KOMPOZITORKE IMPRESIVNE MEĐUNARODNE KARIJERE: Aleksandra Vrebalov nastupa u Gvarnerijusu
Veličina Slova

U sredu, 22. maja 2024. godine, s početkom u 20 časova, u Ustanovi kulture Gvarnerijus biće održano autorsko veče poznate srpske kompozitorke impresivne međunarodne karijere, dobitnice prestižne nagrade Gromajer (Granjemeyer Anjard) Aleksandre Vrebalov.

Gde se održava

UK Gvarnerijus


Kada se održava

22. maj


Autorsko veče počeće koncertom na kojem će nastupiti pijanistkinja Nada Kolundžija, harmonikaš Branko Džinović, čelista Aleksandar Latković, pevač Draško Adžić, Đorđe Nešić na harmonijumu, trubač Vlada Jovanović i kontrabasista Boban Stošić, a na programu su kamerne kompozicije Aleksandre Vrebalov.

Nakon koncerta posetioce očekuje razgovor sa autorkom, koji će voditi muzikolog Sonja Marinković. Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije mejlom [email protected] ili telefonom 0668028368.
Aleksandra Vrebalov rodom iz Novog Sada, ostvarila je fascinantnu karijeru širom sveta. Većina njenih kompozicija nastala je na poziv vodećih kulturnih i muzičkih institucija iz Srbije i inostranstva, poput Karnegi hola, Kraljevske muzičke akademije u Londonu, Orkestra zabranjenog grada Pekinga, Harvard/From Fondacije (SAD), Univerziteta Berkli (SAD), Beogradske filharmonije i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i drugih. Učestvovala je na brojnim umetničkim rezidencijama, seminarima i radionicama koje su obrađivale njen rad. Dobitnica je preko dvadeset međunarodnih priznanja!

Podeli vest