OLEG POHANOVSKI - Gvarnerijus promo.jpg
Gvarnerijus promo

Gvarnerijus promo

Muzički program

KONCERT I MAJSTORSKI KURS SAVREMENOG PAGANINIJA U GVARNERIJUSU: Oleg Pohanovski nastupa uz klavirsku pratnju Natalije Mladenović, ulaz BESPLATAN

30.05.2024.

KONCERT I MAJSTORSKI KURS SAVREMENOG PAGANINIJA U GVARNERIJUSU: Oleg Pohanovski nastupa uz klavirsku pratnju Natalije Mladenović, ulaz BESPLATAN
Veličina Slova

U utorak, 04. juna 2024. (s početkom u 20 časova) posetioce Gvarnerijusa očekuje koncert svetskog violinskog virtuoza, jednog od najboljih violinista današnjice - Olega Pohanovskog!

Gde se održava

UK Gvarnerijus


Kada se održava

4. jun


Umetnik, kojeg kritičari često porede s Paganinijem, dobitnik zlatne medalje na prestižnom Međunarodnom takmičenju Grand Maestro, nastupiće uz klavirsku saradnju Natalije Mladenović, a na programu koncerta su virtuozna dela Šopena, Glijera, Baha, Štrausa, Griga, Irene Poldovski, Goldmarka, Ravela i Antonija Bacinija.

Maestro Pohanovski, koji je izuzetno posvećen i uspešan i u pedagoškom radu, održaće besplatne majstorske kurseve za studente i učenike violine u subotu, 1. juna (od 12-18 časova) u Gvarnerijusu. Zainteresovani se mogu prijaviti mejlom [email protected].

Kanadski violinista ruskog porekla Oleg Pohanovski oličenje je virtuoznosti i jedan od najboljih violinista današnjice. Održao je više od 2000 koncerata kao solista i kamerni muzičar, ovenčan je brojnim nagradama, priznanjima i pohvalama kritike. Kritičari ga često porede s legendarnim Paganinijem, hvaleći njegovo izvođenje kao „briljantno”, „fenomenalno”, „izvanredno”… Pohanovski je i pijanista, aranžer i muzički pedagog. Tokom svoje impresivne karijere aranžirao je više od 200 komada za različite instrumente, uključujući violinu i klavir.

Izuzetna posvećenost instrumentu i izvanredna tehnika sviranja donele su mu glavne nagrade na deset prestižnih međunarodnih violinskih takmičenja.

Pohanovski je član klavirskog trija Borealis, sa violončelistkinjom Minom Rouz Čang i pijanistkinjom Džudit Keler Sibert. Takođe, veoma je angažovan i kao pedagog i trenutno je profesor violine na Univerzitetu Manitoba (Vinipeg, Kanada).

Ulaz na koncert je slobodan uz obavezne rezervacije mejlom [email protected] ili telefonom 066/8028368.

Podeli vest