Aleksandr Knjazev Gvarnerijus promo.JPG
Aleksandr Knjazev
Gvarenruijus promo

Aleksandr Knjazev
Gvarenruijus promo

Muzički program

NASTUP NADARENIH UČENIKA CENTRALNE MUZIČKE ŠKOLE PRI MOSKOVSKOM DRŽAVNOM KONZERVATORIJUMU „P. I. ČAJKOVSKI“: Ulaz na koncerte u Gvarnerijusu BESPLATAN

03.06.2024.

NASTUP NADARENIH UČENIKA CENTRALNE MUZIČKE ŠKOLE PRI MOSKOVSKOM DRŽAVNOM KONZERVATORIJUMU „P. I. ČAJKOVSKI“: Ulaz na koncerte u Gvarnerijusu BESPLATAN
Veličina Slova

Gosti Beograda i Gvarnerijusa biće izuzetno nadareni, višestruko nagrađivani učenici ove škole, koji nižu vrhunske uspehe na brojnim međunarodnim takmičenjima: Kuzmina Darja Aleksandrovna, Aleksandr Knjazev, Uljana Aleksandrova i Eliza Abazjan, koji će za beoradsku publiku održati dva koncerta, u subotu, 8. juna i u nedelju 9. juna.

Gde se održava

UK Gvarnerijus


Kada se održava

9. juna


U subotu 8. juna na programu su dela Vijetana, Prokofjeva, Sen-Sansa, Mocarta, Rahmanjinova, a u nedelju vas očekuju numere Paganinija, Rahmanjinova, Suka, Čajkovskog, Šopene i Ravela.

Ulaz na oba koncerta je slobodan uz obavezne rezervacije putem imejla [email protected] ili 0668028368.

Čuvena Centralna muzička škola pri Moskovskom državnom konzervatorijumu „P. I. Čajkovski” je jedinstvena obrazovna ustanova osmišljena za sveobuhvatno obrazovanje posebno nadarene dece. U njoj su se školovali čuveni muzičari poput Eduarda Grača, Vladimira Spivakova, Vladimira Aškenazija, Denisa Macujeva, Nikolaja Luganskog i mnogih drugih.

Uljana Aleksandrova Gvarnerijus promo.JPG
Uljana Aleksandrova
Gvarenrijus promo

Mladi umetnici dolaze u Beograd u pratnji profesora Aleksandra Reviča, koji od 1993. godine predaje violinu u moskovskoj Centralnoj muzičkoj školi. Mnogi njegovi učenici bili su laureati prestižnih omladinskih međunarodnih takmičenja. Bio je član žirija mnogih omladinskih takmičenja u Rusiji. Držao je majstorske kurseve u gradovima Rusije, Francuske, Grčke, Finske, Norveške, Republike Koreje. Godine 2012. je pobedio na Sveruskom takmičenju „Najbolji nastavnik Dečje umetničke škole“, dok je 2018. odlikovan Ordenom zasluga za otadžbinu Prvog stepena, za veliki doprinos razvoju nacionalne kulture, umetnosti, medija i višegodišnju uspešnu delatnost.

Prof. Aleksandr Revič.JPG
profesor Aleksandar Revič
UK Gvarnerijus promo

Tokom ovog gostovanja, prof. Aleksandr Revič će, zajedno sa violinistom Jurijem Revičem održati besplatan majstorski kurs za studente i učenike violine u nedelju, 9. juna (od 11-14 časova) u Gvarnerijusu. Zainteresovani se mogu prijaviti mejlom [email protected]  (prijave su u toku, do popune mesta).

Podeli vest