LUČINUŠKA - hor.jpg
promo

promo

Muzički program

KONCERT „PESME SLOVENSKIH NARODA“: Hor „Lučinuška“ pola veka slavi bratstvo naroda

04.06.2024.

KONCERT „PESME SLOVENSKIH NARODA“: Hor „Lučinuška“ pola veka slavi bratstvo naroda
Veličina Slova

U Kulturnom centru „Čukarica“ u četvrtak, 6. juna sa početkom u 19.30 časova, Hor „Lučinuška“ održaće koncert pod nazivom „Pesme slovenskih naroda“.

Gde se održava

Kulturni centar „Čukarica“


Kada se održava

6. jun


Hor „Lučinuška“ izvodi pesme na srpskom, ruskom, beloruskom, češkom i slovačkom jeziku. Postoji već pola veka, slavi ljubav i bratstvo među narodima, naše međusobne veze, promoviše toleranciju i sve vrline koje treba da nas krase. Osnovao ga je prof. dr Andrej Tarasjev. Rukovodstvo Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu podržalo je rad hora, tako da je hor od svog osnivanja bio uključen u obrazovni proces: kroz negovanje muzičke tradicije slovenskih naroda studenti su lakše i bolje savladavali jezik, kulturu i književnost slovenskih naroda, ali se i razvijala ljubav prema njima.

Prvi nastup održan je aprila 1973. godine na književnom skupu, posvećenom ruskom dramskom piscu Aleksandru Ostrovskom. Članovi hora su učenici gimnazija, studenti, nastavnici i profesori, među kojima je i dosta doktora nauka. Teško je pobrojati sve nastupe ovog hora koji je do sada imao brojna gostovanja u Srbiji i inostranstvu.

Ulaz na koncert je slobodan!

Podeli vest