Ansambl Circle, foto Kristina Karaicic.jpg
Ansambl Srkl
Kristina Karaičić

Ansambl Srkl
Kristina Karaičić

Muzički program

OBOA FEST U BEOGRADU: Masterklasovi i koncerti u sali Beogradske filharmonije, ulaz BESPLATAN

10.06.2024.

OBOA FEST U BEOGRADU: Masterklasovi i koncerti u sali Beogradske filharmonije, ulaz BESPLATAN
Veličina Slova

Sedmi Oboa Fest održava se od 10. do 13. juna 2024. godine u Beogradu.

Gde se održava

Beogradska filharmonija


Kada se održava

13. jun


U okviru festivala biće organizovano nekoliko masterklasova i koncerti u sali Beogradske filharmonije sa početkom u 20 časova: 11.6.2024. koncert Simone Somerhaldera, ansambla Circle i Marka Bogdanovića, 12.06.2024. koncert polaznika Oboa Festa, 13.06.2024. koncert dobitnica nagrade Oboa Festa Maše Vuković i Majde Bulut. 

 Gost ovogodišnjeg Oboa Festa je prvi oboista Orkestra Suiz de la Romand, Simon Somerhalder. Simone je bio student najpoznatijih oboista i pedagoga, kao i polaznik mnogih značajnih kurseva. Honorarni je član orkestra, koji su radili pod dirigentskom palicom Lorin Mazela, Zubina Mehte, Antonia Papana.... Za svoj CD koji je snimio, dobio je čuvenu nagradu Eho Klasik 2012. godine. Na Oboa Festu ove godine, održaće masterklas na koji su prijavljeni pored oboista iz Srbije i oboisti iz Zagreba i Podgorice. Održaće i svoj koncert 11.6.2024. u sali Beogradske filharmonije sa početkom u 20 časova

Na ovogodišnjem Oboa Festu, pored masterklasa profesora Simonea i njegovog koncerta, planirana su još dva koncerta. Jedan koncert je koncert dobitnica nagrade Ljubiša Petruševski 2023. godine (13.6.2024. u 20 časova u sali Beogradske filharmonije) i koncert polaznika Oboa Festa (12.6.2024. u 20 časova u sali Beogradske filharmonije). 

Radionicu za obou držaće Lorenco Masala, isto iz Švajcarske, a izložbu instrumenata firma Marigo iz Pariza. 

Ulazi na koncerte su besplatni, a skupljaće se novac za kupovinu instrumenta za Majdu Bulut, mladu oboistkinju iz Beograda i dobitnicu nagrade Ljubiša Petruševski. 

Ovaj projekat je pokrenut zahvaljujući entuzujazmu oboista Srbije i beleži iz godine u godinu sve veći rast. Oboa Fest je prepoznat kao veliki potencijal u razvitku oboističke škole, kako u našoj zemlji tako i u svetu. Ove godine pomoć će pružiti SOKOJ, firma Standar Logistic, francuska firma za proizvodnju instrumenata Marigaudž, Beogradska filharmonija i Muzička škola „Josif Marinković" Beograd.

Podeli vest