image001.jpg
promo

promo

„Garden Sešn" koncerti

ZA KRAJ JUNA TRI IZVRSNA MUZIČKA DOGAĐAJA: Uskoro „Garden sešn" koncerti u Botaničkoj bašti „Jevremovac"

16.06.2024.

ZA KRAJ JUNA TRI IZVRSNA MUZIČKA DOGAĐAJA: Uskoro „Garden sešn" koncerti u Botaničkoj bašti „Jevremovac"
Veličina Slova

„Garden Sešn" koncerti u Botaničkoj bašti „Jevremovac” koji privlače veliku pažnju publike i važe za jedno od najatraktivnijih letnjih dešavanja u Beogradu, održavaju se četvrti put ove godine u organizaciji CEBEF-a, a i ove godine okupljaju izuzetne izvođaće.

Gde se održava

Botanička bašta „Jevremovac”


Kada se održava

23. jun


Na tri zakazana koncerta nastupaju - čuveni švedski indie rok sastav Mando Diao, 23. juna, zatim će duo Amadu i Marijam, najpoznatiji ambasadori afričke i malijske muzike širom sveta održati koncert 25. juna, dok je za 26. jun najavljen nastup Sananda Majtreja. 

Popularni švedski indi rok sastav Mando Dijao (MANDO DIJAO ) je poznat po svom klasičnom rokenrol zvuku, a od 2002. godine objavili su 11 studijskih albuma, koji su prodati u više miliona primeraka širom sveta. Karijeru su započeli crpeći inspiraciju iz ritma i bluza, kao i muzike Bitlsa, Rolingstonsa i Kinksa.

U svojoj karijeri održali su više od 1500 koncerata u preko 30 zemalja i učestvovali na velikim festivalima širom sveta. Njihovi video snimci su postali viralni fenomeni sa desetinama miliona pregleda na Jutjubu. Godine 2023. primljeni su u švedsku Muzičku kuću slavnih. Publika veoma ceni njihove nastupe uživo, koji su prava eksplozija energije. Njihov nastup na „Garden Sešn" festivalu je 23. juna

amadou_miriamaa.jpg
CEBEF promo

Amadu i Marijam kombinuju svoju ljubavnu priču sa muzičkom karijerom. Obogaćujući svoj afro-pop novim pigmentima, predstavljajući svetu bogatstvo i suptilnosti afričke muzike, ovaj duo je doveo afričku muziku na top liste i plesni podijum. Sarađivali su sa mnogo različitih ljudi i radili sa producentima, poput Dejmona Albarna ili Manu Čaoa. Pozivali su najbolje izvođače koji stvaraju pop muziku sutrašnjice da učestvuju u izvođenju njihovih živahnih pesama u duhu narodne muzike. Njihov koncert je 25. juna

Bogatu karijeru kompozitor, aranžer, producent, multiinstrumentalista, preduzetnik i postmilenijumski roker, Sananda Maitreja započeo je 1987. Tada mu je debitantski album „Introdjusing d hardlajn" doneo međunarodni uspeh. Nagradu Gremi osvaja 1988. kao najbolji muški vokalni izvođač ritma i bluza, i nominovan je za nagradu Brit u kategoriji „najbolji međunarodni novi izvođač“. Natupa 26. juna u Botaničkoj bašti. 

Svi koncerti „Garden sešns" počinju u 20.30 časova.

Ulaznice se mogu nabaviti onlajn na ticket.rs i na Tiket Vižn prodajnim mestima (među kojima su TC Ušće i Cvetni trg). Ulaznice će se prodavati i na samo veče održavanja koncerata, na koje će publika ulaziti iz Takovske ulice u Botaničku baštu.

Podeli vest