KONCERTI NA ZIDIĆU DOB SEZONA 2024..jpg
promo

promo

Koncerti na Zidiću

SEZONA „KONCERATA NA ZIDIĆU": Plato Milana Mladenovića omiljena letnja lokacija

15.06.2024.

SEZONA „KONCERATA NA ZIDIĆU": Plato Milana Mladenovića omiljena letnja lokacija
Veličina Slova

„Koncerti na Zidiću", popularni letnji program Doma omladine Beograda, ušli su uveliko u drugu deceniju postojanja!

Gde se održava

Plato Milana Mladenovića


Kada se održava

30. avgust


Dvanaesta sezona na Platou Milana Mladenovića i ove godine ponudiće Beograđanima i gostima našeg glavnog grada neka nova muzička otkrića, ali i dobro poznate izvođače, potvrđujući zašto je Zidić nezaobilazna gradska letnja lokacija sa omiljenom muzičkom ponudom!

Od 2013. godine Dom omladine je na Platou Milana Mladenovića publici predstavio skoro 300 sastava, među kojima najviše novih muzičkih talenta, od kojih su neki kasnije postali slavni, ali i mnoštvo već afirmisanih bendova i izvođača iz zemlje i okruženja.

I ove godine, svakog petka od 20 časova Zidić ispred DOB-a biće mesto susreta, druženja i uživanja u dobrom zvuku. Scena u srcu grada, otvorena je za mlade kreativce koji stvaraju svoju autorsku muziku, svih žanrova. Zidić je među njima posebno omiljen, jer im često pruža prvu priliku da pokažu šta sve umeju pred širokom publikom raznih generacija, slučajnom i namernom!

Kao i obično, nova sezona Koncerata na Zidiću simbolično počinje 21. juna, na Svetski praznik muzike, kada će se od 20 časova publici na Platou Milana Mladenovića predstaviti Stounhendž, srednjoškolski bend iz Sombora. Ovaj sastav čine članovi uzrasta između 15 i 17 godina, poznati po tome što već pišu autorske pesme, kojima obogaćuju svoj repertoar kreativnih obrada rok klasika.

U prvom „redovnom” terminu Koncerata na Zidiću petkom, 28. juna od 20:00 na Platou Milana Mladenovića nastupa grupa S.T.R.A.H.– sastavljena od proverenih muzičara, koje predvodi naš čuveni rok kritičar Aleksandar Žikić. Ova ekipa pametno i sa strašću čuva plamen beogradskog rokenrola kakav je nekad bio.

Za petak 12. jul zakazan je koncert rok benda „D Empplojd". 

Za detaljan program koncerata možete pogledati zvaničnu veb stranicu Doma omladine Beorgada na ovom linku.

U slučaju lošeg vremena koncerti će biti održani u Klubu Doma omladine Beograda.

Podeli vest