shutterstock_538839685.jpg
shutterstock

shutterstock

Muzički program

KONCERT U GALERIJI SANU: Klavir i violončelo za ljubitelje klasične muzike

21.06.2024.

KONCERT U GALERIJI SANU: Klavir i violončelo za ljubitelje klasične muzike
Veličina Slova

U galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u ponedeljak, 24. juna koncert će održati Vuk Ovaskaien, violončelo i Uki Ovaskainen, klavir.

Gde se održava

Knez Mihailova 35


Oni će izvesti dela Johanesa Bramsa i Žorža Eneskua, a koncert počinje u 18 časova.

Vuk je rođen u Beogradu, 2001. godine, sa 7 godina je počeo da svira violončelo. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu završio je u klasi prof. Sandre Belić. Trenutno je student četvrte godine Matematičkog falulteta. Do sada je održao više od 30 solističkih koncerata, bio je laureat na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Usavršavao se u Engleskoj.

Uki Ovaskainen je dobitnik specijalne nagrade „Contemporanea“ i nagrade publike na takmičenju „Premio Jaen“ u Španiji. Studirao je na Muzičkoj akademiji „Sibelijus“ u Helsinkiju, na Kraljevskom danskom konzer-vatorijumu u Kopenhagenu u klasi prof. Hozea Ribere, i na solističkom odseku Visoke škole za muziku i scenske umetnosti u Hanoveru u klasi prof. Matija Raekalija. Svirao je, između ostalog, kao solista sa simfonijskim orkestrom Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu i simfonijskim orkestrima Sjelanda i Olborga, nastupao u sali „Konzerthaus“ u Beču, na koncertima kamerne muzike Bečkog kamernog orkestra.

Ulaz na koncert je slobodan.

Podeli vest