Jelisaveta Zoric.png
Galerija SANU, promo

Galerija SANU, promo

Muzički program

NAGRADA ZA NAJUSPEŠNIJI KONCERT U GALERIJI SANU: Dobitnica violinistkinja Jelisaveta Zorić

29.06.2024.

NAGRADA ZA NAJUSPEŠNIJI KONCERT U GALERIJI SANU: Dobitnica violinistkinja Jelisaveta Zorić
Veličina Slova

Nagrada „Stanojlo Rajičić“ violinistkinji Jelisaveti Zorić, biće dodeljena u ponedeljak,1. jula, u Galeriji SANU, u 18 časova.

Gde se održava

Galerija SANU


Dobitnica Nagrade „Stanojlo Rajičić“ za najuspšniji koncert u Galeriji SANU u prethodnoj muzičkoj sezoni 2022/2023, koju dodeljuje Srpska akademija nauka i umetnosti je mlada violinistkinja Jelisaveta Zorić iz Gornjeg Milanovca. 

Tom prilikom, u sklopu programa „Koncert u Galeriji SANU”, ona će, u pratnji korepetitora Davuda Vesnića, izvesti kompozicije Ludviga van Betovena i Alekseja Igudsmana. 

Nagrada „Stanojlo Rajičić” ustanovljena je 2001. godine u znak sećanja na kompozitora Stanojla Rajičića, redovnog člana SANU, koji je zaslužan za pokretanje koncertne delatnosti Galerije SANU.

Jelisaveta je rođena 2001. godine u Gornjem Milanovcu, studentkinja je četvrte godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Gordane Matijević. Tokom školovanja osvojila je veliki broj nagrada. Pored takmičenja, nastupala je i kao gost na koncertu Jovana Kolundžije 2013. godine, svoj prvi solistički koncert imala je 2015. godine. Dobitnica je Dositejeve stipedije za 2018. i 2019. godinu.

Podeli vest