Screenshot 2024-05-16 200200.png
beograd.rs

beograd.rs

Muzički program

DEFILE U KNEZ MIHAILOVOJ: Međunarodni festival folklora ispred GO Zvezdara

02.07.2024.

DEFILE U KNEZ MIHAILOVOJ: Međunarodni festival folklora ispred GO Zvezdara
Veličina Slova

Međunarodni FIDAF festival folklora „BELGRADE AWARD 2024”, 12. po redu, biće održan 2. i 3. jula u Beogradu uz učešće profesionalnih igračkih ansambala iz Irske, Kostarike, Indonezije, Španije i istočne Evrope.

Gde se održava

GO Zvezdara


Defile nacija učesnika festivala planiran je za utorak, 2. jul od 19 sati u Knez Mihailovoj ulici, na potezu od Biblioteke grada Beograda do Trga republike, dok će centralni događaj manifestacije, međunarodni folklorni spektakl, biti održan u sredu, 3. jula od 20.30 sati na platou ispred zgrade Opštine Zvezdara

Međunarodni takmičarski FIDAF festival folklora „BELGRADE AWARD 2024” je tradicionalna međunarodna manifestacija visoko kvalitetne umetničke igre zasnovane na tradiciji nacionalnih kultura celog sveta, koja se punih dvanaest godina održava početkom jula, sa glavnim takmičarskim aktivnostima u Beogradu, kao i sa nizom pratećih gostovanja u Srbiji i regionu.

010724automedjunarodnifestivalfolkloraauto1.jpg
promo opština zvezdara

Manifestacija je u kalendaru FIDAF, svetske asocijacije organizatora folklornih festivala i u samom je vrhu po kvalitetu organizacije i grupa koje učestvuju na Festivalu.

Organizatori su KUD „Sveti Sava’’ iz Beograda, koji je ujedno i nacionalni predstavnik FIDAF Srbije, uz tehničku podršku MyFolkFest tima iz Beograda, a manifestaciju podržavaju Gradska opština Zvezdara, Grad Beograd, Sekretarijat za kulturu i Sekretarijat za privredu, kao i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. 

Reprezentativni ansambli iz istočne Evrope i profesionalni igrački anasambli iz Irske, Kostarike, Indonezije i Španije će nastupati u Beogradu i gradovima Srbije u periodu od 1. do 7.jula nakon čega odlaze dalje na takmičenja u Evropi i Aziji.

Podeli vest