LiveProduction2Maraton2021-20.jpg
Live Production

Live Production

Sportski program

TRKA U KOJOJ SVI DOBIJAJU: Beogradski maraton slavi 35. rođendan, slogan je „Prijateljstvo na duge staze"

09.05.2022.

TRKA U KOJOJ SVI DOBIJAJU: Beogradski maraton slavi 35. rođendan, slogan je „Prijateljstvo na duge staze"
Veličina Slova

15. maja 2022. godine, sa početkom u 8 časova, pod sloganom ”Prijateljstvo na duge staze”, održaće se jubilarno, 35. izdanje Beogradskog maratona. Najbolja srpska atletičarka Olivera Jeftić, biće ambasadorka ovogodišnjeg maratona.

Gde se održava

Beogradski maraton


Kada se održava

15. maj 2022.


Manifestacija koju svi slavimo kao praznik sporta, prijateljstva i druženja na ulicama Beograda okupiće preko 6500 trkača iz cele Srbije, regiona i sveta na distanci dugoj 21 i 42 kilometara. Jubilarni 35. Beogradski maraton, kao događaj od posebnog značaja za grad Beograd, organizuje se u punom obimu, sa velikim brojem učesnika i u prepoznatljivoj maratonskoj atmosferi, jer se posle dve godine pauze vraća „Aqua viva Trka zadovoljstva“.

LiveProduction2Maraton2021-117.jpg
Live Production

Najmasovnija trka u okviru Beogradskog maratona, organizuje se na veliko zadovoljstvo rekreativnih učesnika svih uzrasta i kategorija, ali i velikog broja porodica koje će istrčati ili prošetati stazu dugu 2,5 kilometara. Ove godine nas očekuje brza i zanimljiva elitna trka u kojoj će učestvovati 7 trkača iz Etiopije, koji su na granici obaranja rekorda staze Beogradskog maratona.

Novina u odnosu na prethodne maratone ogleda se u posebnim nagradama za domaće trkače. Na ovaj način Beogradski maraton želi da posebno podstakne domaće učesnike, jer oni pored prilike da trče sa najbržim svetskim maratoncima, imaju priliku i da se nađu na postolju i osvoje neku od nagrada.

LiveProduction2Maraton2021-29.jpg
Live Production

 Ambasadorka 35. Beogradskog maratona biće najbolja srpska atletičarka svih vremena, Olivera Jeftić. Olivera je našu zemlju predstavljala čak 5 puta na Olimpijskim igrama, pobednica je mnogih svetskih maratona, a Beogradski maraton je osvajala čak 4 puta u svojoj karijeri. Olivera Jeftić je neprikosnovena vlasnica rekorda Srbije u atletici na 5.000 i 10.000 metara, na distanci polumaratona i maratona.

„Na Beogradskom maratou ne učestvuju samo maratonci, već i rekreativci, deca, mame sa bebama, odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca, osobe sa invaliditetom, ali i posmatrači koji pružaju nesebičnu podršku učesnicima. Koristim ovu priliku da pozovem sve naše sugrađane da učestvuju u dugogodišnjoj tradiciji Beograda, da probude u sebi sportski duh i pridruže nam se, kako bismo tog dana poslali sliku Beograda kao atletske prestonice sveta“

Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona

LiveProduction2Maraton2021-149.jpg
Live Production

Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine

Podeli vest