Foto Beogradski maraton_Live Production.jpeg
Beogradski trkački klub i Beogradski maraton

Beogradski trkački klub i Beogradski maraton

Sportski program

BEOGRADSKI TRKAČKI KLUB DOBITNIK PRIZNANJA „HEROJ 35. BEOGRADSKOG MARATONA”: Vrhunski događaj otovren je za sve!

13.07.2022.

BEOGRADSKI TRKAČKI KLUB DOBITNIK PRIZNANJA „HEROJ 35. BEOGRADSKOG MARATONA”: Vrhunski događaj otovren je za sve!
Veličina Slova

Na svečanosti u Skupštini grada Beograda, u utorak 12. jula dodeljena su posebna priznanja institucijama i pojedincima koji su dali doprinos i pomerili sopstvene granice na nedavno održanom 35. Beogradskom maratonu.

Beogradski trkački klub (BRC) dobitnik je priznanja „Heroj 35. Beogradskog maratona” za veliki doprinos i razvoj trkačke zajednice. Ispred Beogradskog trkačkog kluba priznanje je primio direktor kluba Dragoljub Milosavljević koji se zahvalio na prepoznatom trudu i rekao: „Veliko je zadovoljstvo primiti priznanje od Beogradskog maratona za doprinos i razvoj trkačke zajednice. Ovo je priznanje svih nas: i trenera i članova za sve što radimo zajedno. Verujemo da smo svi zajedno heroji koji pored toga što rade i imaju porodične obaveze, uvek daju jedan dodatni doprinos kroz treniranje i osvajanje medalja. Dosta lepih stvari se dešava kada spojite treninge, druženje, putovanja i osvajanje medalja, a ovo priznanje je samo potvrda toga. Čestitao bih svima na ovom priznanju, nastavljamo dalje sa osvajanjem nekih novih pobeda i medalja.“

Draško Stanković na BG Maratonu_foto BRC (1).JPG
Beogradski trkački klub i Beogradski maraton

Titulu Heroja Beogradski maraton je uručio i pojedincima koji su doprineli da ovaj događaj bude inkluzivan i otvoren za sve, naročito u pogledu učešća osoba sa invaliditetom, pa je ovoga puta trener Beogradskog trkačkog kluba Draško Stanković istaknut kao neko ko se odrekao svog trčanja za rezultatom da bi neko drugi uz njega dobio priliku da završi trku.

O svom herojskom poduhvatu Stanković je rekao: „Na 35. Beogradskom maratonu prvi put sam se odvažio i pomogao jednom dečaku u invalidskim kolicima da završi svoj prvi polumaraton i da ga doživi na svoj način. Sada kada sam primio priznanje 'Heroj Beogradskog maratona' još sam ponosniji i na njega i na sebe, ali i na klub koji je stajao iza toga.”

Članovi BRC-a (više od 350 njih) svakodnevno pomeraju svoje granice, kako u distancama tako i u brzini trčanja. Najveće granice koje se pomeraju jesu redovan dolazak na trening i bodrenje jedni drugih na svakom treningu i trci.

Beogradski trkački klub_foto BRC.jpg
Beogradski trkački klub i Beogradski maraton

Svečanosti su prisustvovali i treneri kluba, kao i koordinator BRC Nordijskog hodanja Marko Mihailović, koji je povodom učešća učesnika ove škole na Maratonu izjavio: „Ova zahvalnica je ujedno i priznanje za Nordijske hodače koji ispred Beogradskog trkačkog kluba nastupaju na Beogradskom maratonu u sve većem broju i to na svim distancama! Uskoro će Nordijci dobiti svoje zasebno mesto na mapi rekreativnog sporta u našem gradu, zasluženo! Čast nam je da zajedno sa trkačima kao klub doprinosimo masovnosti događaja i ponosni smo što smo pioniri nordijskog hodanja na Beogradskom maratonu i šire”.

BRC već celu deceniju trči ulicama Beograda, a tokom leta trkači nastavljaju da treniraju, ali i da putuju. Krajem jula BRC odlazi na Kopaonik Trail Race, a krajem avgusta u Suboticu, dok će sezona biti krunisana na Sarajevskom polumaratonu u septembru.

Podeli vest