3 (6).jpg
GO Zemun promo

GO Zemun promo

Sportski program

ŽELJA NAM JE DA DOSTIGNEMO TRADICIJU BEOGRDSKOG MARATONA! Održan prvi zemunski polumaraton

05.09.2022.

ŽELJA NAM JE DA DOSTIGNEMO TRADICIJU BEOGRDSKOG MARATONA! Održan prvi zemunski polumaraton
Veličina Slova

''Prvi zemunski polumaraton'', ''Prva zemunska sedmica'' i ''Trka budućih šampiona'' održane su 4. septembra na Zemunskom keju. Bio je to svojevrsni sportski praznik u kojem su učestvovali amateri, zaposleni u Gradskoj opštini Zemun, studeni, aktivisti Crvenog krsta Zemun, đaci, ali i nešto iskusniji maratonci.

0 (3).jpg
GO Zemun promo

Učesnici su trčali  tri kruga od Bogojavljenskog platoa do hotela ''Jugoslavija'' i nazad. Pobednik ovogodišnjeg polumaratona je Denis Firulović koji je za jedan sat, 16 minuta i 42 sekunde istrčao 21,1 kilometar, dok je u konkurenciji dama prva Nora Trklja. Zemunsku sedmicu, odnosno samo jedan krugu u dužini od sedam kilometara najbrže su istrčali Ivana Živković i Milivoje Jovović, a mališani iz zemunskih osnovnih škola su u zavisnosti od uzrasta trčali do 800 metra.

1 (7).jpg
GO Zemun promo

 Zaljubljenike u duge trke pozdravio je predsednik Skupštine GO Zemun Miroslav Gajić naglasivši da je Zemun mesto sporta i da je ovaj događaj koji se održava pod pokroviteljstvom Opštine i promocija zdravog života, sporta i humanosti.

Želja nam je da dostignemo tradiciju Beogrdskog maratona i da se pridružimo svim velikim gradovima koji imaju svoje trke. 

Miroslav Gajić, predsednik Skupštine GO Zemun

 Događaju su prisustvovali član Veća Gradske opštine Zemun Dragan Matijević i sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun Marko Janković. Svi su saglasni, a najviše učesnici kojih je bilo 700, da su trčali najatraktivnijom stazom uz Dunav, u odličnoj organizaciji Sportskog udruženja ''TauRUNum Runners", uz dobre sponzore i motivišuće nagrade i da će sigurno biti na Drugom zemunskom polumaratonu.

Podeli vest