BRC trening Ušće_foto Beogradski trkački klub.jpg
Beogradski trkački klub

Beogradski trkački klub

Sportski program

POČINJE UPIS U ŠKOLU TRČANJA BEOGRADSKOG TRKAČKOG KLUBA: Otkrijte priču o gradu na sportski način

29.09.2022.

POČINJE UPIS U ŠKOLU TRČANJA BEOGRADSKOG TRKAČKOG KLUBA: Otkrijte priču o gradu na sportski način
Veličina Slova

Najveći rekreativni trkački klub u našoj zemlji Beogradski trkački klub (BRC) i ove jeseni poziva sugrađane da budu fizički aktivni i priključe se velikoj beogradskoj trkačkoj zajednici.

Gde se održava

Tadeuša Košćuška 78


Kada se održava

1. oktobar


Pod sloganom  “From Zero to Hero” nova sezona Škole trčanja biće posvećena svim trkačima, herojima grada Beograda, koji uprkos obavezama i problemima redovno dolaze na treninge, bodre jedni druge i vode računa o svom fizičkom zdravlju.

 Podsećamo da je klub dobitnik ovogodišnjeg priznanja “Heroj 35. Beogradskog maratona” za veliki doprinos i razvoj trkačke zajednice, koje dodeljuje Beogradski maraton. Članovi BRC-a (više od 350 njih) svakodnevno pomeraju svoje granice, kako u distancama tako i u brzini trčanja.

 Dragoljub Milosavljević, direktor Beogradskog trkačkog kluba povodom početka nove sezone je rekao da ljudi kroz trčanje pričaju priču o Beogradu na mnogo različitih načina. 

„Verujemo da su svi naši članovi veliki heroji na različite načine. Put od totalnog početnika u trčanju, do kruga oko Ade i polumaratona je zaista veliki poduhvat. Ako se uzme u obzir da su svi naši članovi zaposleni, studenti, da imaju porodice ili neke druge obaveze, onda je taj put od totalnog početnika do heroja još veći. Želimo da ispričamo priču o njima, ljudima koji svakodnevno inspirišu celu zajednicu. Inspirisani svim našim trkačima, zajedno nastavljamo da stvaramo nove heroje", istakao je Milosavljević.

Kroz BRC školu prošlo je preko 4500 zadovoljnih trkača koji su od 2013. godine do danas istrčali svoje najlepše kilometre. 

Program traje 4 meseca kroz trening koji vode školovani treneri sa DIF-a. U početnom radu se testira fizička kondicija i zdravlje svakog polaznika, a treneri stoje na raspolaganju za svaku vrstu saveta i preporuke. Pored pažljivo smišljenog mesečnog programa rada u okviru škole održavaju se predavanja i radionice, a grupno se odlazi i na trkačke izlete i maratone. Druženje i energija koju svaka grupa ove škole nosi sa sobom poseban su doživljaj, a trkači dobijaju i diplome o uspešno završenoj školi. Treninzi se održavaju tri puta nedeljno na Novom Beogradu i Adi Ciganliji.

Upis novih polaznika će se održati u subotu, 1. oktobra u BRC Runners Hubu, Tadeuša Košćuška 78. Više o BRC Školi trčanja na: www.skolatrcanja.com.

Podeli vest