1 (12).JPG
GO Zemun promo

GO Zemun promo

Sportski program

VIŠE OD HILJADU ZEMUNSKIH UČENIKA OSVOJILI 90 VREDNIH ODLIČJA! Proglašeni najbolji sportisti Zemuna u 2022. godini

30.12.2022.

VIŠE OD HILJADU ZEMUNSKIH UČENIKA OSVOJILI 90 VREDNIH ODLIČJA! Proglašeni najbolji sportisti Zemuna u 2022. godini
Veličina Slova

Na prigodnoj svečanoj ceremoniji održanoj 29. decembra Omladinski sportski savez Zemuna po prvi put je specijalnim plaketama nagradio najbolje sportiste 2022. godine u pet kategorija.

Nagrade su uručili pomoćnik predsednika Gradske opštine Zemun Milan Milisavljević i predsednik OSSZ Nikola Bušić. Događaju je prisustvovao i član Veća GO Zemun Dragan Matijević.

Za najbolju sportistkinju Zemuna u kategoriji do 14 godina nagrađena je desetogodišnja Neda Milanović, koja trenira u Tekvondo klubu ''Imperium'' i osvojila je srebro na Evropskom prvenstvu. U starijoj kategoriji - do 18 godina, Zorana Rokavec iz Atletskog kluba ''Mladost'' nagrađena je plaketom za osvojeno 9. mesto u finalu Svetskog prvenstva. Tamara Grčić je postigla najvredniji rezultat u prethodnoj godini u kategoriji do 21 godine. Trenira karate u KK ''Unsu'' i osvojila je treće mesto na Evropskom šampionatu. Kao najuspešniji senior u godini koja ističe nagrađena je Stanislava Sinovec , zvanično treća kikbokserka Evrope, član KBK ''Batajnica''. Najuspešniji zemunski tim u 2022. godini je Košarkaški klub ''Borac'', prvak Druge lige i finalista Kupa ''Radivoje Korać''.

 U kratkom obraćanju predsednik OSSZ Nikola Bušić je istakao da je u programima ''Školski sport'', realizovanim uz pomoć Gradske opštine Zemun, učešće uzelo više od hiljadu zemunskih učenika, a da su sportisti u zemlji i inostranstvu na najvećim i najznačajnijim takmičenjima održanim u ovoj godini osvojili 90 vrednih odličja.

Prikazan je kratak film sa svih održanih takmičenja, a program je vodio raspoloženi Voja Nedeljković.

Podeli vest