3aac367f9a8034992ea34489e2f97192_9999033050.JPG
BEOGRAD.RS

BEOGRAD.RS

Sportski program

SPORTSKA DRUŠTVA IMAJU VELIKU ULOGU U FUNKCIONISANJU BEOGRADSKOG SPORTA! 15 Beogradskih sportskih društava potpisalo ugovore za sufinansiranje

10.02.2023.

SPORTSKA DRUŠTVA IMAJU VELIKU ULOGU U FUNKCIONISANJU BEOGRADSKOG SPORTA! 15 Beogradskih sportskih društava potpisalo ugovore za sufinansiranje
Veličina Slova

Sekretar za sport i omladinu Nikola Penić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima 15 beogradskih sportskih društava za sufinansiranje njihovih programskih aktivnosti tokom 2023. godine.

Sekretar Penić je tom prilikom poručio da Sekretarijat za sport i omladinu učestvuje u sufinansiranju godišnjih programa za 15 sportskih društava, koja su kategorisana u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima za kategorizaciju sportskih društava sa sedištem na teritoriji grada Beograda.

– Sportska društva imaju veliku ulogu u funkcionisanju beogradskog sporta. Činjenica je da njihovo članstvo čini više od polovine beogradskih klubova, čiji sportisti postižu izuzetne sportske rezultate na takmičenjima koja su od značaja za sport u Srbiji i Beogradu. Samim tim obaveza Sekretarijata za pomoć ovim društvima u obezbeđivanju što boljih uslova za njihovo funkcionisanje je veća – rekao je Penić.

a3b559ad525cad1ec8ca83417c7b45af_1769361699.JPG
BEOGRAD.RS

Prema njegovim rečima, obezbeđivanjem sredstava za sufinansiranje programskih aktivnosti beogradskih sportskih društava, članova Sportskog saveza Beograda, planiraju se pozitivni efekti koji omogućavaju učestvovanje i ostvarivanje što boljih rezultata sportista na takmičenjima.

– Obezbeđena sredstva raspoređuju se na osnovu dostavljenih podataka o aktivnosti društava, na osnovu kojih se vrši njihova kategorizacija. To se odnosi na: broj aktivnih sportskih klubova, broj registrovanih takmičara, postignutih sportskih rezultata, broj zaposlenih sportskih stručnjaka i objekte kojim raspolažu sportska društva, a koji se koriste za trening i pripremu sportista. Aktivnosti koje sprovode sportska društva, koja imaju svoje objekte, vezane su za omogućavanje uslova za rad sa mlađim kategorijama putem obezbeđivanja termina za treninge. Odobrena sredstva iz budžeta Grada sportska društva mogu koristiti za pomoć svojim klubovima u cilju sprovođenja trenažnih procesa, kao i za realizaciju programa takmičenja klubova do kraja godine – rekao je resorni sekretar i dodao da su za ove namene iz budžeta Grada Beograda u 2023. godini sredstva uvećana za 25 odsto.

bc109536a92ea5e98397f170cba8cd9e_9637562745.JPG
BEOGRAD.RS

Ugovore za realizaciju godišnjih programa beogradskih sportskih društava sa gradskim sekretarom Penićem potpisali su: Sportsko društvo „Crvena zvezda”, SD „Čukarički”, JSD „Partizan”, Omladinsko sportsko društvo „Beograd”, SD „Radnički”, SD „Obilić”, SD „Zemun”, Sportsko društvo borilačkih sportova „Zvonko Osmajlić”, SD „Železničar”, Sportsko društvo „Dorćol”, SD „Ušće”, SD „Studentski grad”, SD „VRAZ”, kao i Sportsko-rekreativno društvo slepih Beograda „Napredak” i Sportsko društvo gluvih „Olimpija”, sportska društva sa dugogodišnjom tradicijom koja predstavljaju sport osoba sa invaliditetom.

Podeli vest