dd76cdf68cacffe98cf7206604d37dbd_4397413006.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Sportski program

JUBILARNA SMOTRA POD POKROVITELJSTVOM GRADA BEOGRADA: „Trofej Beograda” u skokovima u vodu

29.03.2023.

JUBILARNA SMOTRA POD POKROVITELJSTVOM GRADA BEOGRADA: „Trofej Beograda” u skokovima u vodu
Veličina Slova

Pod pokroviteljstvom Grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu, na bazenu Sportskog centra „Tašmajdan” od 31. marta do 2. aprila održaće se dvadeseti jubilarni „Trofej Beograda” u skokovima u vodu, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Gde se održava

Sportski centar „Tašmajdan”


Kada se održava

2. april


Suorganizatori i nosioci takmičenja su Savez za skokove u vodu Beograda i Savez za skokove u vodu Srbije. U proteklih dvadeset godina ovo međunarodno takmičenje postalo je obavezna destinacija skakača iz regiona, ali i iz Evrope.

Ove godine dolaze gosti iz Austrije, Bugarske, Gruzije, Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Srbije. Očekuje se oko 80 takmičara u kategoriji pionira, kadeta i juniora. Takmičari će skakati u disciplinama: daska jedan i tri metra, toranj 5 – 7,5 – 10 metara. Zahvaljujući ulaganju Ministarstva sporta obezbeđene su nove daske i postolje, a Sportski centar „Tašmajdan” izvršio je obnovu dotrajalih delova platformi i postavku novih sertifikovanih podloga nabavljenih sredstvima „FINA World Aquatics”.

Ove godine kompletirana je i postavljenja nova oprema, tako da će takmičari imati vrhunske uslove za takmičenje, dok će naši sportisti imati odlične uslove za trening narednih desetak godina.

Takmičenje počinje u petak, 31. marta, u terminu od 19 do 21 čas. Nastavlja se u subotu, 1. aprila, u terminima od 9 do 13 i 16 do 20 časova. Svečano otvaranje je zakazano za subotu u 16 časova, dok se takmičenje završava u nedelju, 2. aprila, u periodu od 9 do 13 časova.

Ulaz je slobodan za sve posetioce tokom trajanja takmičenja, navodi se u saopštenju.

Podeli vest