9ed1803e4be14dc4f3591d218e655fd2_4806166664.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Sportski program

SPONA JEDINSTVA I PRIJATELJSTVA DVA GRADA: Tradicionalna biciklistička trka Beograd–Banjaluka od 19. do 22. aprila

18.04.2023.

SPONA JEDINSTVA I PRIJATELJSTVA DVA GRADA: Tradicionalna biciklistička trka Beograd–Banjaluka od 19. do 22. aprila
Veličina Slova

Međunarodna biciklistička trka Beograd–Banjaluka, 17. po redu, održaće se od 19. do 22. aprila, najavili su danas organizatori na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Sekretar za sport i omladinu Grada Beograda Nikola Penić istakao je da je taj sekretarijat zajedno sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem podržao ovu značajnu, tradicionalnu sportsku manifestaciju.

– Za Grad Beograd je izuzetno značajan dobar odnos sa Republikom Srpskom i Banjalukom. Trenutno se u Banjaluci održava teniski turnir na kome učestvuje Novak Đoković, dok će ova biciklistička trka dodatno osnažiti naše odnose – rekao je resorni sekretar.

Podsetio je da će biciklistička trka obuhvatiti 15 gradova u dužini od 600 kilometara. Najavljeno je učešće oko 500 biciklista iz više od 30 zemalja, precizirao je Penić i poželeo takmičarima dobar nastup.

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja istakao je značaj trke za sve gradove kroz koje trasa manifestacije prolazi. Ukazao je na to da je Međunarodna trka Beograd–Banjaluka proglašena od dve vlade za događaj od najviše važnosti iz oblasti sporta u okviru Sporazuma za specijalne i paralelne veze Srbije i Republike Srpske.

– Trka je ponos građana Republike Srpske i Srbije, kao i ovog dela Evrope. Ona je spona jedinstva i prijateljstva Republike Srpske i Srbije, i tako će i ostati – zaključio je Kuvalja.

Direktor Međunarodne biciklističke trka Beograd–Banjaluka Saša Gajičić je rekao da manifestacija startuje sutra, 19. aprila, u 12 sati sa Trga republike.

Trka će, prema njegovim rečima, imati četiri etape.

– Prelazi se preko graničnog prelaza Badovinci bez zaustavljanja takmičara, dok je završetak prve etape u Bjeljini. Nastavak je sledećeg dana od Bjeljine preko Zvornika pa do Vlasenice. Treća etapa startuje iz Doboja i završava se u Prijedoru. Poslednja etapa startuje 22. aprila u Novom Gradu i završava se u Banjaluci istog dana oko 15 sati – naveo je Gajičić.

Podeli vest