Putem sampiona NDF 3.jpg
Dalibor Danilović za NDF

Dalibor Danilović za NDF

Sportski program

POSEBAN PROGRAM NOVAK ĐOKOVIĆ FONDACIJE: „Kutak za roditelje” posvećen je trenirima i roditeljima budućih sportista

12.05.2023.

POSEBAN PROGRAM NOVAK ĐOKOVIĆ FONDACIJE: „Kutak za roditelje” posvećen je trenirima i roditeljima budućih sportista
Veličina Slova

Inovativni pristup “terenskog rada” programa “Putem šampiona” uz seriju od 8 turnira Teniskog saveza Srbije pruža direktno iskustvo stručnog rada i komunikacije sa roditeljima, decom, trenerima i svima koji su zainteresovani da kroz “Kutak za roditelje” obogate svoja znanja, iskustva i komunikaciju po seriji važnih pitanja za naše porodice i društvo.

Kada se održava

14. maj


Prvi “Kutak” će biti održan već 13. i 14. maja tokom turnira na TK “Crvena zvezda” u Beogradu – slede Novi Sad, Subotica, Niš, Čačak i druga mesta u Srbiji. 

„Putem šampiona“, je poseban program Novak Đoković Fondacije posvećen pružanju pomoći roditeljima i trenerima budućih sportista kroz programe edukacije i šire podrške sa ciljem njihovog osnaživanja u ovoj posebno zahtevnoj ulozi, danas ima izuzetan značaj i vrednost za naše društvo – možda i najveći od svog osnivanja 2021. godine. Prepoznavši važnost momenta za stručno delovanje u ovoj bitnoj oblasti, njegovi predstavnici su odlučili da uvedu novinu u daljoj komunikaciji sa svojim sagovornicima – time što će programske aktivnosti sve češće biti priređivane “na terenu”. Na taj način bi programske aktivnosti bivale dostupne deci, trenerima roditeljima i svim zainteresovanim osobama još češće, na što većoj teritoriji Srbije – i u sinhronizaciji sa javnim događajima od posebne važnosti, a pogotovo onih sportskog profila. 

U saradnji sa Teniskim savezom Srbije, tokom serije od predstojećih 8 turnira koja počinje takmičenjem u Teniskom klubu “Crvena zvezda” u Beogradu 13. i 14. maja a završava u Teniskom klubu “Novak” poslednje nedelje septembra ove godine – program“Putem šampiona” će postaviti svoj aktivni “Kutak za roditelje” u kome će za sve prisutne biti priređena stručna savetovanja, predavanja i diskusije iz programskog opsega. Mogućnost da se u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Nišu, Čačku i drugim mestima širom Srbije mladi sportisti i oni koji vode računa o njima u porodičnom domu, školi i na sportskom terenu direktno upoznaju sa stručnjacima i programom “Putem šampiona” daje novu  i izuzetno bitnu dimenziju radu, pomoći, saradnji i razmeni informacija i iskustava u pristupačnijem ambijentu i realnim okolnostima sportskog takmičenja – sa svim pratećim pojavama i pojedinostima.

Podeli vest