0066e4837bbc6c1be9a6f6bd88ef9fef_2840149193.jpg
promo

promo

Sportski program

BEOGRAD ĆE UGOSTITI NAJVEĆA ATLETSKA IMENA SVETA: „Belgrade indoor meeting” sutra u Atletskoj dvorani

12.02.2024.

BEOGRAD ĆE UGOSTITI NAJVEĆA ATLETSKA IMENA SVETA: „Belgrade indoor meeting” sutra u Atletskoj dvorani
Veličina Slova

Beograd je bio domaćin velikih planetarnih atletskih takmičenja i sportista koji su menjali istoriju. Srpska prestonica ponosna je što će ovu tradiciju nastaviti i tokom 2024. godine

Kada se održava

13. februar


Atletskom dvoranom, jedinstvenom na Balkanu, prodefilovaće planetarni i evropski asovi kraljice sportova, rekorderi, osvajači odličja sa najvećih takmičenja.

Deveti po redu miting „kraljice sportova” u našoj prestonici održaće se sutra u Atletskoj dvorani na Banjici s početkom u 15.30 časova.

Učešće u takmičenju „Belgrade Indoor Meeting” potvrdio je dvostruki svetski šampion u bacanju kugle u dvorani (2016. i 2018. godine) i osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu 2022 – Tom Volš sa Novog Zelenda. Rame uz rame uz njega bacaće i naš Asmir Kolašinac.

Zanimljivo takmičenje očekuje nas i u skoku udalj kod žena, gde ćemo na zaletištu imati aktuelnu vicešampionku Evrope u dvorani Larisu Japikino iz Italije, koja će se takmičiti zajedno sa našom Milicom Gardašević.

Radio-televizija Srbije obezbedila je direktan prenos mitinga. Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu.

Podeli vest