shutterstock_2328320549.jpg
shutterstock

shutterstock

Sportski program

POČINJE EVROPSKI ŠAMPIONAT U VODENIM SPORTOVIMA: Beograd prvi put u istoriji domaćin ovog takmičenja

04.06.2024.

POČINJE EVROPSKI ŠAMPIONAT U VODENIM SPORTOVIMA: Beograd prvi put u istoriji domaćin ovog takmičenja
Veličina Slova

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima održaće se po prvi put u istoriji u Beogradu od 10. do 23. juna 2024. godine.

Gde se održava

SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović", Ada Ciganlija, SRC „Tašmajdan“, SC Novi Beograd „11. april“, SC „Košutnjak"


Kada se održava

23. jun


Takmičenje će okupiti sportiste iz više od 40 zemalja koji će se nadmetati u četiri discipline – plivanje, umetničko plivanje, skokovi u vodu i plivanje na otvorenim vodama.

Evropski šampionat u srpskoj prestonici će ujedno biti i poslednja prilika za plivače da se kvalifikuju za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, s obzirom na to da se kvalifikacioni period za plivanje završava 23. juna, poslednjeg dana takmičenja u Beogradu.

Program počinje takmičenjem u umetničkom plivanju koje će se održati od 10. do 14. juna u SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović". Dvaa dana kasnije, 12. juna, počeće takmičenje u plivanju na otvorenim vodama. Ono će se sve do 15. juna održavati na najpopularnijem beogradskom letovalištu – Adi Ciganliji. Od 17. do 23. juna na programu će biti plivanje u SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović", a u istom periodu će se u SC „Košutnjak" organizovati takmičenje u skokovima u vodu.

Evropsko-prvenstvo.jpeg
promo

Beograd će takođe biti i domaćin 19. Evropskog prvenstva u vodenim sportovima za masters kategoriju, koje je na programu od 26. juna do 6. jula. Veterani vodenih sportova nadmetaće se u istim disciplinama kao i profesionalci plus vaterpolo. Od 26. juna do 3. jula u SC Novi Beograd „11. april“ održaće se takmičenje u vaterpolu. U tom istom periodu, veterani će se nadmetati u plivanju u SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“.

Takmičenje u skokovima u vodi će se održati u SC „Košutnjak“ od 28. juna do 3. jula, dok je umetničko plivanje na programu od 29. juna do 3. jula u SRC „Tašmajdan“. Poslednja tri dana takmičenja (4-6. jul) rezervisana su za plivanje na otvorenim vodama na Adi Ciganliji.

Ulaznice za sve discipline u okviru Evropskog prvenstva u vodenim sportovima nalaze se u prodaji i mogu se kupiti putem onlajn platforme efinity.rs i na svim Efiniti prodajnim mestima. 

Podeli vest