Lotos, Biljana Novkovic, 2015..jpg
Lotus, Biljana Novković
promo

Lotus, Biljana Novković
promo

Umetnički program

TRADICIJA U SAVREMENOM SLIKARSKOM IZRAZU: Samostalna izložba Biljane Novković na Kosančićevom vencu

16.06.2022.

TRADICIJA U SAVREMENOM SLIKARSKOM IZRAZU: Samostalna izložba Biljane Novković na Kosančićevom vencu
Veličina Slova

Atelje DivArt predstavlja samostalnu izložbu akademske slikarke Biljane Novković od 16. do 28. juna u izložbenom prostoru na Kosančićevom vencu broj 3.

Gde se održava

Galerija Divart


Kada se održava

16 - 28. jun


Predstavljene su štafelajne slike - ulja na platnu gde je evidentna Biljanina ljubav prema boji paleta je raznolika. Bogatstvo emocija, boja, misli, osećanja, slikarska veština i bujan talenat slikarke Biljane Novković iznedruju zapažena likovna ostvarenja u kontinuitetu. Ove slike čuvaju tradiciju slikarstva uspešno je vezujući sa savremenim dobom.

„Slikarske predstave na slikama Biljane Novković su raznovrsne, opredeljuje se za stvarne trenutke, slika portrete, mrtve prirode i pejzaže. Ovi tradicionalni slikarski motivi obrađeni su na autentičan i već prepoznatljiv način. Umetnica bira specifične kadrove motiva koji slika, uveličava ga i centrira na svom slikarskom platnu time postiže autentičnost ostvarenja. Sada prepoznatjivi motivi iz istorije umetnosti dobijaju savremeni pečat i duh vremena u kojem su nastali. Upotpunjeni su tonovima iz palete koja je nastala u našem vremenu koju umetnica hrabro koristi i tka u svoja platna”, napisala je u katalogu izložbe Slavica Obradinović, istoričar umetnosti.

Bela rada.jpg
Bela rada, Biljana Novković
promo

Biljana Novković je rođena u Beogradu, 1973. godine. Završila master studije
na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Vojislava Todorića 1997 godine.
Magistrirala je kod prof Anđelke Bojović 2009 godine. Priredila je sedam samostalnih
izložbi, učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama i likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Član je ULUS - a, živi i radi u Beogradu.

Podeli vest