Goran Rakić - Mrtva priroda 200x140cm.jpg
Goran Rakić, Mrtva priroda
promo

Goran Rakić, Mrtva priroda
promo

Umetnički program

ZARONITE U BOGATI SVET KOLORITA: Goran Rakić predstaviće velike formate u galeriji „Kvart”

17.06.2022.

ZARONITE U BOGATI SVET KOLORITA: Goran Rakić predstaviće velike formate u galeriji „Kvart”
Veličina Slova

Goran Rakić, slikar koji je na umetničkoj sceni Srbije prisutan još od kraja osamdesetih godina, predstaviće se beogradskoj publici samostalnom izložbom u galeriji Kvart, u periodu od 20. do 30. juna 2022. godine.

Gde se održava

Galerija Kvart


Kada se održava

20 - 30. jun


Rakić predstavlja najnoviju seriju slika na velikim formatima, u kojoj sintetiše svoja dosadašnja iskustva – od crteža, monohromije, kolorita. Važnu odrednicu u razumevanju samog umetnikovog postupka čine nazivi radova (Dvoje, Kišni dan, Kola doktora Kostića, Nagoveštaj vetra...). Ovu izložbu slika Gorana Rakića čini izbor od četrnaest radova, koji će publiku osvojiti na prvi pogled svojim koloritom i velikim formatom.

Goran Rakić je rođen 22. februara 1956. godine u Kragujevcu. Završio je Akademiju likovnih umetnosti u Sarajevu 1986. godine, u klasi profesora Milivoja Unkovića, odsek slikarstvo. Postdiplomske studije je zavrsio u Beogradu, na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Živojina Turinskog 1991. godine. Član je Udruženje likovnih umetnika (ULUS) od 1987. Bio je zaposlen kao redovni profesor na FILUM-u u Kragujevcu. Živi u Kragujevcu. Od 1988. godine do danas imao je blizu trideset samostalnih izložbi, širom Srbije i Jugoslavije, a izlagao je i u Parizu i Vašingtonu. Njegovi radovi nalaze se u brojnim privatnim kolekcijama kao i u muzejima.

Podeli vest