Klikeri - 02.jpg
Promo

Promo

Umetnički program

UMETNIČKO TRAGANJE ZA SREĆOM U BEOGRADU OD 4. DO 16. JULA. Izložba „Klikeri“ Vladana Sibinovića u galeriji KvArt BW

01.07.2022.

UMETNIČKO TRAGANJE ZA SREĆOM U BEOGRADU OD 4. DO 16. JULA. Izložba „Klikeri“ Vladana Sibinovića u galeriji KvArt BW
Veličina Slova

Izložba „Klikeri“ umetnika Vladana Sibinovića biće otvorena u ponedeljak, 04. jula, u 20 časova u izložbenom prostoru KvArt BW na drugom spratu Galerije. Posetioci će imati priliku da vide slike, printove i zidnu instalaciju inspirisanu pitanjima o dosezanju sreće.

Gde se održava

KvArt BW


Kada se održava

4 -16. julaCena karte

Besplatan ulaz

„Klikeri“ su četvrta po redu izložba kustoskog projekta „Perspektiva 22“ koji predstavlja selekciju istoričarke umetnosti Ane Kršljanin i deo je godišnjeg izložbenog programa Galerije Štab.

Fenomen sreće i traganje za njom kroz fizičko i duhovno putovanje ključna je okosnica koja objedinjuje najnoviju seriju radova 'Klikeri'. Svaki rad predstavlja intimnu belešku proživljenog duhovnog iskustva koje je doprinelo spiritualnom razvoju autora i oplemenilo ga iskustveno. Usko povezan sa fenomenom sreće, prisutan je repetitivni motiv igre koja je na većini radova simbolično predstavljena klikerima. Oni su simbol sreće i bezbrižnosti kakvu smo osećali u detinjstvu

Ana Kršljanin, istoričarka umetnosti

 Vladan Sibinović je vizuelni umetnik čiji se kreativni opus manifestuje u sferama slikarstva i fotografije. Rođen je u Beogradu gde završava master studije na Fakultetu likovnih umetnosti, na kom je bio najbolji diplomirani student 2011. Imao je pet samostalnih i učestvovao je u velikom broju grupnih izložbi širom Evrope i SAD. Trenutno živi i radi kao nezavisni umetnik na relaciji Beograd – Njujork.

Izložbu „Klikeri“ organizuju Galerija Štab i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 16. jula 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova.

Ulaz na izložbu je slobodan.

Podeli vest