20211006_152802.jpg
Danica Veselinović, rad sa izložbe APSTRAKTNA ARHITEKTURA
promo

Danica Veselinović, rad sa izložbe APSTRAKTNA ARHITEKTURA
promo

Umetnički program

INSPIRACIJU NALAZIM U SVETU KOJI ME OKRUŽUJE! Apstraktna arihtektura u Maloj galeriji ULUPUDS-a

08.07.2022.

INSPIRACIJU NALAZIM U SVETU KOJI ME OKRUŽUJE! Apstraktna arihtektura u Maloj galeriji ULUPUDS-a
Veličina Slova

Nova izložba mlade umetnice iz Loznice, Danice Veselinović, „Apstraktna arhitektura" svečano se otvara 8. jula sa početkom 19 časova u Maloj galeriji ULUPUDS-a.

Gde se održava

Mala galerija ULUPUDS


Kada se održava

8 - 16. jula


Apstrahovana arhitektura u kombinovanoj tehnici na tripleksu različitog formata javlja se kao posledica kontinuiranih ličnih poimanja i razmišljanja o svemu što čini ogledalo jedne posmatrane naseobine, bilo da je reč o selu ili metropoli. Stoga, radovi predstavljaju vlastito viđenje različitih arhitektonskih dela, koje se osim u specifičnosti tehnike, ogleda i u načinu na koji je stvarnost interpretirana. Novi, lični pogled na stvarnost i svet koji nas okružuje ima za cilj da i posmatraču likovnog sadržaja, probudi i produbi pogled prema motivu koji prožima slike, to jest arhitekturi, gradeći novu, drugačiju percepciju o sopstvenom okruženju.

Arh.1.jpg
Danica Veselinović, rad sa izložbe APSTRAKTNA ARHITEKTURA
promo

 Inspiraciju za sve što stvara nalazi u svetu koji je okružuje. Zahvaljujući umetnosti kojom se bavi od „malih nogu“, dosta je putovala, te je imala prilike da upozna veoma različite krajolike- predivne predele koje je kreirala priroda, ali i onaj značajan deo out door ambijenta koji čini arhitektura, sela ili gradova, za čiji je izgled zadužen čovek. Ova činjenica dosta uticala na to da nastane „Apstraktna arhitektura“ koju čini serija malih radova na papiru, kao deo ličnog pogleda na umetnost koja oblikuje spoljašnji svet i na njenu važnost.

Ranije sam slikala pejzaže, pa se valjda samo po sebi sada nametnulo da u fokus mojih istraživanja dođe upravo arhitektura.

Danica Veselinović, autorka

 Kako je veliki ljubitelj kubizma i dela umetnika ruske avangarde, njen izraz sve više ide ka svođenju viđenog do čiste geometrije, što se vidi i u ovoj seriji malih radova i čini se da se upravo ovakav likovni izraz jako lepo vezao sa samim motivom, jer arhitektira i podrazumeva matematičku preciznost, jasnoću, konstrukciju.

20211006_145519.jpg
Danica Veselinović, rad sa izložbe APSTRAKTNA ARHITEKTURA
promo

Podeli vest